CategorieŽn en nieuwe artiesten 'Top 40 Awards'

vrijdag 9 december 2022
Foto: © Qmusic 2022

De internationale zanger van onder andere de hit 'Trompeta' Willy William en de Nederlands-Congolese rijzende ster Claude vullen de line-up van de 'Qmusic Top 40 Awards' aan. Ook zijn de categorieŽn van de nummer ťťn awardshow van Nederland bekend.

De 'Qmusic Top 40 Awards' vinden plaats op vrijdag 3 februari in Rotterdam Ahoy.


Met Willy William en Claude voegt Qmusic twee nieuwe artiesten toe aan de toch al klinkende line-up die hun relevantie in de hitmuziek dit jaar ruimschoots bewezen hebben. De gevestigde artiest Willy William heeft met 'Trompeta' dé zomerhit van dit jaar op zijn naam staan en werkte eerder samen met Beyoncé en J. Balvin voor het nummer 'Mi Gente' dat in 18 landen op nummer 1 belandde en genomineerd werd voor een Latin Grammy. De negentienjarige Claude Kiambé is een rijzende ster in de 'Top 40' en zijn debuutsingle Ladada (Mon Dernier Mot) is sinds 1983 het eerste nummer in de top 10 waarin zowel Frans als Nederlands gezongen wordt. Het nummer is inmiddels al meer dan 4 miljoen keer gestreamd. Claude verhuisde op zijn tiende van Congo naar Enkhuizen en deed eerder mee aan 'The Voice Kids'.

Nieuwe Awards
Tijdens de meer dan twee uur durende liveshow worden de best scorende artiesten en nummers in de 'Top 40' van het afgelopen jaar bekroond met een award. Er zijn dit jaar elf awards te vergeven. Nieuw is de 'Qmusic Top 40 Icon Award' voor een artiest die een bijzondere prestatie heeft geleverd. Ook zijn er twee publieksprijzen: 'Beste Live Act', die vorig jaar met The Streamers mee naar huis ging en de nieuwe categorie 'Beste DJ Act'. Luisteraars kunnen op een later moment hun stem uitbrengen voor de kanshebbers in deze twee categorieën.

Categorieën:
Beste Artiest - nationaal en internationaal
Beste Nieuwkomer - nationaal en internationaal
Grootste Hit - nationaal en internationaal
Beste Live Act - nationaal en internationaal
Beste DJ Act - nationaal en internationaal
Qmusic Top 40 Icon Award

Line-up van topartiesten
De 'Qmusic Top 40 Awards' worden op 3 februari uitgereikt in Rotterdam Ahoy. Eerder werd al bekend gemaakt dat Becky Hill en Tom Grennan op de line-up staan, net als Davina Michelle, Son Mieux, Duncan Laurence, Armin van Buuren, Suzan & Freek, Flemming, Lost Frequencies en Kris Kross Amsterdam. Op een later moment wordt bekend gemaakt wie de prijzen uit zullen reiken en wie de genomineerden zijn.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers