Concertregistratie van Eefje de Vissers 'Bitterzoet Live'

donderdag 30 maart 2023

Met twee shows in een uitverkocht Koninklijk Theater Carré sloot zangeres Eefje de Visser eind 2022 haar Bitterzoet Tour af. Regisseurs Michiel Venmans en Jaan Stevens maakten van de shows op 5 en 6 december de registratie Bitterzoet Live.

Het album Bitterzoet betekende in 2020 de definitieve doorbraak van Eefje de Visser; het werd dat jaar door zestig muziekcritici voor OOR’s Eindlijst verkozen tot beste album. Ook won ze twee Edisons, een 3FM Award, een BUMA Award in de categorie Alternatief, de 3voor12 Award voor beste Nederlandse album van het jaar, 3FM’s Schaal van Rigter en de Gouden Notekraker. Door NRC Handelsblad en VPRO werd ze verkozen tot beste act op Noorderslag.


Vanwege de pandemie moest De Visser haar Bitterzoet Tour vier keer verplaatsen, maar uiteindelijk speelde ze in 2022 in vele concertzalen en op festivalpodia. Ze werd door 3voor12 verkozen tot beste act op Pinkpop 2022. De drie jaar durende glorietocht van het album Bitterzoet kwam tot een apotheose in december 2022 in Carré in Amsterdam, waar Eefje de Visser met haar band en dansers voor de laatste keer de Bitterzoet Live Show bracht.

Regie: Michiel Venmans en Jaan Stevens

'Bitterzoet Live' (België, 2023, 80 min), vrijdag 31 maart om 21.15 uur bij de VPRO op NPO 3.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Blok' (Net5)

De lijsten met achterstallig werk houdt de gemoederen van de blokbewoners behoorlijk bezig. Ze kunnen het ook niet laten om stiekem te gluren bij de buren, in de stille hoop dat die nog erger zijn. De uitdaging van deze week vergt precisie van het hoogste niveau en iedere millimeter kan het verschil maken tussen succes en totale mislukking.

'Het Blok', om 20.25 uur op NET5.

Dossiers