De 100 meest ontroerende funk, soul & jazz nummers in de 'Troostlijst' van Sublime

woensdag 1 februari 2023

Op donderdag 2 februari hoor je in 'De Sublime Middagshow' met Angelique & One'sy de 'Troostlijst'. In de 'Troostlijst' staan de meest ontroerende funk, soul en jazz-nummers die je raken.

Als je verdrietig bent, een dierbare verliest of je onbegrepen voelt, is muziek luisteren een van de belangrijkste manieren om je getroost te voelen. Vaak nog meer dan een knuffel of steun van een goede vriend. Dat bleek uit een promotieonderzoek van Waldie Hanser aan de Universiteit van Tilburg.


Angelique Houtveen, dj van 'De Sublime Middagshow': 'Muziek was er in de moeilijkste periodes van mijn leven. Het hield mij op de been en zorgde ervoor dat de tranen echt even mochten vloeien, dat luchtte zo op.'

Het is niet de bedoeling om alle Sublime-luisteraars aan het huilen te krijgen maar wel om even stil te staan bij de troostende werking van muziek. Twee weken lang heeft de radiozender aan luisteraars gevraagd welke nummers hen ontroeren. Daar kwamen zo veel bijzondere verhalen op binnen, dat Sublime besloten heeft om er een hele show aan te wijden. Het doel van de show is om met z’n allen stil te staan bij de kracht van muziek.

De Top 3:

Sam Cooke - A Change is Gonna Come
Whitney Houston - Your Love is My Love
Bill Withers - Lean On Me

De top 25 van de 'Troostlijst' hoor je tussen 16.00 en 19.00 uur in 'De Sublime Middagshow' met Angelique & One’sy. Deze lijst presenteren ze samen. De hele lijst met de 100 meest ontroerende nummers is vanaf donderdag te vinden op de Spotify van Sublime.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Boerderij van Dorst' (BNNVARA)

Roxeanne Hazes en Nikkie de Jager komen Raven helpen. Ze maken samen een hügelbed en plukken appels om cider te maken. Terwijl ze de handen uit de mouwen steken, vraagt Raven ze het hemd van het lijf.

'Boerderij van Dorst', om 20.30 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers