De BEAM Kerkdienst is terug bij de EO!

zaterdag 11 september 2021

Het nieuwe seizoen van de 'BEAM Kerkdienst' wordt afgetrapt met voorganger en EO-presentator Jurjen ten Brinke over het onderwerp 'de kerk'. Want, waarom is de kerk er eigenlijk? Waarom gaan er iedere zondag zo veel mensen heen? En waarom ziet een kerkdienst eruit zoals hij eruitziet?

Voor veel christenen is het heel vanzelfsprekend dat we liederen zingen en naar een preek luisteren, maar waarom gaat het zoals het gaat?


Jurjen zal daarom deze eerste uitzending van het derde seizoen stilstaan bij waarom de 'BEAM Kerkdienst' eruitziet zoals hij eruitziet en uitleg geven bij alle onderdelen. Van zingen met de BEAM Worshipband tot het luisteren naar de preek en van samen bidden tot het ontvangen van de zegen. Ook is er ruimte voor kritische vragen. Nu er zoveel online diensten zijn die je waar en wanneer je maar wilt kunt bekijken, welke toegevoegde waarde heeft 'de kerk' dan nog?

EO en BEAM presentator Joram Kaat staat te popelen om na de zomerstop weer live te gaan. 'We gaan weer gave dingen doen en we merken aan de reacties dat jongeren er echt weer zin in hebben. Deze eerste dienst is een reminder aan christelijke jongeren waarom de kerk zo belangrijk is en voor wie nog nooit een kerkdienst heeft bijgewoond is het een laagdrempelige manier om kennis te maken.'

'BEAM Kerkdienst', vanaf zondag 12 september live om 11.00 uur bij de EO op NPO 2 en online via het EOBEAM Youtube kanaal.

DOSSIER: Najaar 2021: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers