'De Smurfen' vanaf dinsdag 1 april bij Z@ppelin

zaterdag 29 maart 2008

Na een lange periode zijn Brilsmurf, Potige Smurf, Moppersmurf, Smurfin en Gargamel (en de andere Smurfjes) weer terug bij de VARA. Van 1982 tot 1990 zond de VARA de serie uit. En na 26 jaar zijn ze terug. De smurfen zijn vanaf dinsdag 1 april elke werkdag om 15.00 uur te zien bij de VARA en Z@ppelin op Nederland 3.

H


et wordt een groot feest voor de kleine blauwe stripfiguurtjes dit jaar. De smurfen vieren hun 50-jarige jubileum. In 1958 waren de smurfen voor het eerst te zien op papier in Brussel. Ze verschenen als bijfiguren in een strip van Johan en Pirrewiet, een soort middeleeuwse ontdekkingsreizigers. Pierre Culliford, die werkte onder het pseudoniem Peyo, kreeg de taak een eigen serie voor de smurfen te maken.

Zo'n twintig jaar later kwam de internationale doorbraak, onder meer dankzij zanger Pierre Kartner (Vader Abraham) en het Smurfenlied. In 1981 pikte Hanna-Barbara, bekend van 'The Flintstones' en later Disney het populaire verhaal op voor een tekenfilmserie. De VARA zond de serie als eerste in Nederland uit vanaf 1982 tot 1990.

'De Smurfen', vanaf dinsdag 1 april 2008 elke werkdag om 15.00 uur bij de VARA/Z@ppelin op Nederland 3.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Streken van Van Boven' (AVROTROS)

Yvette gaat naar 't Gooi, waar ze de rijken nu eens links laat liggen en op bezoek gaat bij oude boerenfamilies, hele deftige duivenbitterballen proeft en kookt met Blaricumse boekweit en gerookte vis.

'De streken van Van Boven', om 21.00 uur bij AVROTROS op NPO 2.

Dossiers