De stembussen voor de RadioRing zijn geopend

maandag 8 januari 2024

Het startsein voor de stembussen van de 18e editie van de RadioRing is gegeven. Radio- dj Rob Janssen opende de stembussen live in het Radio 10-programma 'Somertijd', de grote winnaar van vorig jaar.

Vanaf nu kan er gestemd worden op de Gouden RadioRing voor Beste Programma, RadioRing voor Beste Presentator en RadioRing voor Beste Podcast. Stemmen kan vanaf via radioring.nl. De uitreiking van de radioprijzen van het jaar vindt plaats op 25 januari 2024 in de Vorstin in Hilversum en wordt gepresenteerd door Rob Janssen. Welk programma wordt de opvolger van 'Somertijd' en mag zich de winnaar van de Gouden RadioRing noemen?


Radio en podcasts zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Door het grote aanbod kan er altijd en overal naar geluisterd worden: in de auto, in de trein, op het werk en tijdens het wandelen. Ook het afgelopen jaar hebben radio- dj's en podcastpresentatoren er alles aan gedaan om de luisteraars te vermaken met diverse muziek, spraakmakende interviews en boeiende en persoonlijke verhalen. Wekelijks bereiken de radiozenders gemiddeld ruim 13,2 miljoen luisteraars. Wat podcast betreft bereiken de NPO-radiozenders wekelijks gemiddeld meer dan 6,2 miljoen luisteraars. En dan zijn de cijfers van alle andere platformen daarin nog niet meegenomen.

Stemmen
De eerste stemronde sluit op donderdag 18 januari om 12.00 uur. Op vrijdag 19 januari gaan de stembussen weer open voor de tweede stemronde, waarbij er per categorie gestemd kan worden op de laatste vijf genomineerden.

De RadioRing wordt sinds 2006 uitgereikt. Het is de eerste en enige publieksprijs voor radio in Nederland en wordt georganiseerd door AVROTROS. Tijdens de uitreiking worden naast de drie publieksprijzen ook de Marconi Awards uitgereikt. Deze juryprijzen bestaan uit de Oeuvre Award, de Aanstormend Talent Award en de Beste Zender Award. De uitreiking is live te volgen via het YouTube-kanaal van AVROTROS. Ook worden de winnaars via radioring.nl en de social mediakanalen van AVROTROS bekendgemaakt.

De RadioRing is op donderdag 25 januari om 20.00 uur live te volgen via het YouTube-kanaal van AVROTROS.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Gaby en Jerry vertrekken met hun twee zoontjes in een iets te oude camper naar Spanje, op zoek naar een plek om een camping te starten. Hun Hollandse huis en haard hebben ze verkocht, maar ze hebben nog geen idee waar ze terecht zullen komen. Onderweg beleven ze spannende momenten, zoals wanneer ze bijna aangehouden worden door de politie en de camper in brand vliegt. Zullen ze hun droomplek nog wel vinden?

'Het Roer Om', om 21.20 uur op NET 5.

Dossiers