Deze band staat bovenaan 'Evergreen Toplijst van de Jaren 80'

donderdag 25 mei 2023

Private Investigations van Dire Straits is de nummer één van de 'Evergreen Toplijst van de Jaren 80' van NPO Radio 5. De door luisteraars samengestelde lijst vormt de afsluiting van De Week van de Jaren 80 en is vrijdag 26 mei te horen van 6.00 tot 20.00 uur op NPO Radio 5.

Op de tweede plaats en van eigen bodem: Over De Muur van Klein Orkest. The Winner Takes It All van ABBA staat op de derde plek. Dire Straits weet de top 10 twee keer te behalen: Brothers In Arms is de nummer vier.


'Het is en blijft natuurlijk de lijst van de luisteraars, maar ik vind het prachtig dat de meeste stemmers voor Private Investigations van Dire Straits hebben gekozen. Een dijk van een plaat en een waardige afsluiter van een mooie muzikale week, waarin onze dj’s veel positieve reacties mochten ontvangen', zegt Peter de Vries, zendermanager van NPO Radio 5.

De Top 10:

Private Investigations - Dire Straits
Over De Muur - Klein Orkest
The Winner Takes It All - ABBA
Brothers In Arms - Dire Straits
The Day Before You Came - ABBA
A Forest - The Cure
Foto Van Vroeger - Rob de Nijs
Old And Wise - Alan Parsons Project
The Unforgettable Fire - U2
Africa - Toto

De 'Evergreen Toplijst van de Jaren 80' start vrijdag 26 mei om 6.00 uur met We All Stand Together van Paul McCartney. De volledige lijst is te vinden op nporadio5.nl.

Persbericht NPO Radio 5
https://www.nporadio5.nl/

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Alleskunner' (SBS6)

De 45 overgebleven vips worden ultiem op de proef gesteld. Zo wordt getest of ze beschikken over losse heupjes, moeten ze anagrammen oplossen en hoe eet je een koekje dat op je voorhoofd ligt, zonder je handen te gebruiken?

'De Alleskunner VIPS', om 20.30 uur op SBS6.

Dossiers