Deze onderwerpen zie je maandag in 'Radar'

zondag 3 december 2023
Foto: AVROTROS © Elvin Boer 2023

Na een jarenlange juridische strijd heeft verzekeraar ASR aangekondigd 300 miljoen euro beschikbaar te stellen voor de compensatie van klanten met een woekerpolis. Dit geldt zowel voor klanten van ASR als voor die van Aegon.

Andere verzekeraars, zoals bijvoorbeeld Nationale Nederlanden, hebben nog steeds zaken lopen. Wat betekent deze zet van ASR voor deze zaken? De Consumentenbond reageert in de studio.


Een voormalig kaakchirurg bestookt zeker honderd oude klanten met dubieuze facturen. Hoewel de rekeningen uit 2019 stammen, en belangrijke gegevens missen, dreigt de oud-kaakchirurg met incassobureaus als klanten niet betalen. Dat terwijl hij zelf tonnen verschuldigd is aan zorgverzekeraars die hij heeft afgetroggeld met declaraties. Zo declareerde hij opvallend vaak een poliepbehandeling: 1000 keer vaker dan het landelijke gemiddelde. Wie is deze man en waarom handelt hij zo? Fons Hendriks gaat naar hem op zoek.

'Radar', maandag 4 december om 20.25 uur bij AVROTROS op NPO 2.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

VPRO Logo V3

Louis blikt terug op zijn allereerste documentaires, waarin hij steevast op zoek ging naar ongewone figuren, die door hun vaak controversiële overtuigingen aan de rand van de samenleving stonden. Zo trekt hij opnieuw naar Mike Cain, die zich in de jaren negentig besloot te bewapenen voor een onafwendbare oorlog tegen de overheid. Denkt hij twintig jaar later nog steeds hetzelfde? En wat is er gekomen van Lamb en Lynx, van de beruchte nationalistische popgroep Prussian Blue?

'Louis Theroux: Life on the Edge', om 22.05 uur bij de VPRO op NPO 3.

Dossiers