Deze week in 'Kunststof Radio': Berget Lewis, Gerard Aalders en Nnelg

maandag 26 juni 2023
Foto: © NTR 2022

'Kunststof Radio' is er maandag tot donderdag bij de NTR op NPO Radio 1. Benieuwd wie er deze week langs komt? Je leest het nu hier!

Maandag 26 juni – Berget Lewis, zangeres
Op 30 juni verschijnt na bijna tien jaar het nieuwe soloalbum van Berget Lewis ‘We Are One’. Een album dat ze met singer songwriter Maurice Spek schreef en opnam tijdens de laatste lockdown. Autobiografische teksten met een maatschappijkritische noot. Lewis is lid van gelegenheidsformatie Ladies of Soul.


Presentatie: Frénk van der Linden

Dinsdag 27 juni – Gerard Aalders, historicus en schrijver
Uit peilingen blijkt dat de populariteit van het koningshuis steeds meer afneemt. Historicus Gerard Aalders onderzoekt in zijn boek ‘De toekomst van Oranje’ of de monarchie nog toekomst heeft. Aalders was zeventien jaar onderzoeker bij het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie en schreef onder andere de bestseller ‘Oranje Zwartboek’.

Presentatie: Frénk van der Linden

Woensdag 28 juni  – Nnelg, rapper
Op zaterdag 1 juli staat Nnelg op het hiphop festival Rolling Loud in Rotterdam met headliners als Kendrick Lamar en Travis Scott. Bij zijn laatste album ‘Ik Zie Je’ verscheen een mini-expositie waar hij door middel van objecten, beelden en foto’s het publiek hielp te begrijpen wie Nnelg is en waar hij vandaan komt.

Presentatie: Willemijn Veenhoven

Donderdag 29 juni – Florentijn Hofman
Het nieuwste werk van beeldend kunstenaar Florentijn Hofman – bekend als Papa Duck van de wereldberoemde, gigantische ‘Double Ducks’ – zal vanaf maandag 3 juli te zien zijn in het centrum van Amersfoort. De reusachtige ‘Pissende IJsbeer’ is onderdeel van de familietoonstelling ‘Kunst & Zoo’ van Dierenpark Amersfoort, en spiegelt onze asociale houding tegenover de dierenwereld.

Presentatie: Elisabeth van Nimwegen

'Kunststof Radio', maandag 26 juni t/m donderdag 29 juni tussen 19.00 en 20.00 uur bij de NTR op NPO Radio 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Perfecte Plaatje' (RTL 4)

De drie finalisten gaan naar het mythische Ierland voor de finalereis. Tijdens de eerste shoot worden ze vergezeld door figuren uit de onderwereld bij een grote halloweenparade. En van een griezelige traditie gaan ze bij de tweede shoot in de havenstad Cobh op zoek naar geloof, hoop en liefde.

'Het Perfecte Plaatje', om 20.35 uur op RTL 4.

Dossiers