Deze week in 'Sterren op het Doek': Frits Spits

vrijdag 2 april 2021
Foto: Omroep MAX - © Roland. J. Reinders 2019

Radiomaker Frits Spits is de vierde gast van het nieuwe seizoen van het MAX-programma 'Sterren op het Doek'. Ook nu geven in totaal acht prominenten zich over aan de doorgrondende blikken van drie kunstenaars en de prikkelende vragen van presentator Özcan Akyol.

Wat laten ze van zichzelf zien? En wat juist niet? Elke aflevering worden er drie portretten gemaakt: in hoeverre hebben de kunstenaars hun model weten te vangen? De gast staat voor een mooie, maar moeilijke keuze want er gaat uiteindelijk maar één doek mee naar huis.


De belangrijkste Radiomaker van de Eeuw verschijnt in het Concertgebouw ten tonele: Frits Spits laat zich portretteren door drie getalenteerde kunstenaars en spreekt openhartig over zijn jeugd waarin zijn ouders de liefde voor schoonheid en het leven mee gaven ondanks hun trauma’s van de Tweede Wereld Oorlog. Op ontroerende wijze vertelt hij aan Özcan Akyol hoe hij het leven oppakt na het overlijden van zijn geliefde vrouw Greetje en welke inzichten hij kreeg.

Veilingsite 'Sterren op het Doek'
Aan het einde van de aflevering van 'Sterren op het Doek' mag de BN’er één schilderij kiezen en mee naar huis nemen. De overige doeken worden geveild voor het goede doel dat zij hebben uitgekozen. Na elke uitzending kan een bod uitgebracht worden door het publiek via de veilingsite: www.sterrenophetdoek.nl.

'Sterren op het Doek', zaterdag 3 april wekelijks om 20.30 uur op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers