'Dijkstra & Evenblij' komt zondag vanuit poppodium Estrado

zaterdag 15 juni 2024
Foto: BNNVARA - © Annemieke van der Togt 2021

Erik Dijkstra en Frank Evenblij zijn live vanuit poppodium Estrado in Harderwijk. Ze ontvangen demissionair minister Christianne van der Wal.

Zij woont in Harderwijk en was jarenlang actief in de lokale politiek voordat ze overstapte naar de provincie en later naar Den Haag. Harderwijk staat bekend om het Dolfinarium, maar die attractie staat onder druk vanwege steeds strengere regels. Kan de stad ook zonder Dolfinarium en hoe zou dat eruitzien?


Meer dan twee eeuwen stond in Harderwijk een slagerij met de naam Schiffmacher. Inderdaad: de familie van de wereldberoemde tattoo-artiest Henk Schiffmacher. Zijn broer Peter bestierde die zaak 52 jaar en hij is te gast in ‘Ter Plekke’. Eindeloos konden bobsleeërs oefenen op de Harderwijkse bobstartbaan. Die baan was het kindje van oud-bobber Rob Geurts. Hoe groot is het gemis sinds de baan in 2018 werd gesloten? Zondag is het islamitische Offerfeest. Hoe wordt dat beleefd door Harderwijkse moskeegangers?

Verder gaat het over de geschiedenis van het beruchte Werfdepot. De kazerne waar iedereen zich kon melden om soldaat te worden in Nederlands-Indië, bezorgde Harderwijk de bijnaam ‘het riool van Europa’. En: dankzij vrijwilligers blijven stokoude botters, punters en schokkers herinneren aan de visserij op de Zuiderzee. Singer-songwriter Johan Borger verzorgt de livemuziek en Tim Smit brengt een ode.

'Dijkstra & Evenblij', zondag 16 juni tussen 19.00 en 21.00 uur bij BNNVARA op NPO Radio 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Oranjezomer' - Hélène Hendriks (SBS6)

Elke werkdag bespreekt Hélène Hendriks de actualiteit en de sportzomer vanuit het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, de havenstad waar op 12 augustus de Tour de France voor vrouwen van start gaat. Onder andere Jack van Gelder en Rutger Castricum zijn de weekgasten, terwijl de gezellige aanschuifbar weer klaarstaat voor meer bekende gezichten.

'De Oranjezomer', om 21.30 uur op SBS6.

Dossiers