'Dijkstra & Evenblij' live vanuit gemeenschapshuis 't Sjoolpaad in Roermond

zaterdag 13 april 2024
Foto: BNNVARA - © Annemieke van der Togt 2021

Erik Dijkstra en Frank Evenblij zijn live vanuit gemeenschapshuis 't Sjoolpaad in Roermond. Ze praten over het verzet in het dorpje Asselt (gemeente Roermond) tegen de mogelijke komst van een nieuwe jachthaven.

Verder: Roermond krijgt extra geld om jeugdcriminaliteit terug te dringen. De gemeente telt relatief veel jongeren met een verhoogd risico om in de drugscriminaliteit te belanden. In de dialectopera ‘El Rey. Het Vervolg’ staat de lokale politicus Jos van Rey centraal. Hij werd in 2017 veroordeeld wegens onder andere corruptie en stembusfraude. Ook: een deel van de Roermondse volkswijk De Kemp wordt gesloopt. Bewoners willen er echter niet weg. Wat vinden ze zo fijn aan hun buurt? Het aspergeseizoen is begonnen en meesterkok Eric Swaghoven weet precies hoe je die het best kunt bereiden. Erik en Frank proeven zijn aspergemarmelade. Verder is Octavie Wolters te gast. De Roermondse schrijver en beeldend kunstenaar staat bekend om haar krachtige linosnedes en won onder meer de Zilveren Penseel.


In de rubriek ‘Meer Vrouw op Straat’ een pleidooi van redacteur Els Knaapen voor een bijzondere vrouw die in Roermond een straatnaam verdient. Stephanie Struijk verzorgt de livemuziek.

'Dijkstra & Evenblij', tussen 19.00 en 21.00 uur bij BNNVARA op NPO Radio 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Hofkar' (PowNed)

De BoerBurgerBeweging (BBB) groeit als kool. Dit gaat ten koste van de voormalige boerenpartij CDA. Willemien Koning-Hoeve, Statenlid in Noord-Holland ťn melkveehouder, gaat bij deze Europese verkiezingen de agrarische stemmen proberen terug te winnen voor haar partij. Hoe gaat ze dat doen? En hebben de boeren het CDA nog wel nodig?

'De Hofkar', om 22.10 uur bij PowNed op NPO 2.

Dossiers