'Dijkstra & Evenblij' live vanuit kantine SV Noord Veluwe Boys

zaterdag 6 april 2024
Foto: BNNVARA - © Annemieke van der Togt 2021

Erik Dijkstra en Frank Evenblij zijn live vanuit de kantine van SV Noord Veluwe Boys in Hattemerbroek (gemeente Oldebroek).

Ze bespreken de drugsproblematiek in de gemeente. Ook: de wolf blijft de gemoederen bezighouden. De Gelderse gedeputeerde Harold Zoet, pleitte deze week in Den Haag voor meer mogelijkheden om het roofdier te beteugelen. Oud-wielrenner Monique Knol uit Wezep is te gast. 35 jaar geleden won ze - als regerend Olympisch Kampioen - vier etappes in de Tour de Feminin.


Hoe is het voor LHBTI’ers in Oldebroek? De Gelderse gemeente is overwegend reformatorisch en toen in 2021 voor het eerst de regenboogvlag werd gehesen, zorgde dat voor een verhitte discussie. Verder: Kim Phuc Phan Ti is te gast. Zij kreeg grote bekendheid door een foto waar ze als meisje in Vietnam vluchtte voor een napalmbombardement. Zij is op bezoek bij Corrie en Jan Gerritsen uit ‘t Loo, met wie ze al jaren bevriend is. Ook gaat het over het werk van Jan Terlouw, die in de omgeving opgroeide. Jesper Albers verzorgt de livemuziek.

'Dijkstra & Evenblij', zondag 7 april, tussen 19.00 en 21.00 uur bij BNNVARA op NPO Radio 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS6 logo

Marjolein woont in een villa met zwembad op het Spaanse eiland Ibiza. Ze is trainer, spreker en auteur. Ze leert mensen door optimaal gebruik van hun bewustzijn 'hun mooiste leven te leven'. Het ontbreekt Marjolein aan niets, maar ze kent ook de andere kant van de medaille. In 2011 vluchtte ze van haar ex-man, die haar fysiek en mentaal mishandelde. Marjolein belandde met haar kinderen op straat, maar wist zich terug te vechten en uiteindelijk vier succesvolle bedrijven op te richten. Alleenstaande moeder Monique Molenberg heeft het iets minder goed voor elkaar. Ze werkte elf jaar in de zorg, maar nadat ze werd mishandeld door haar ex-partner, raakte ze haar baan kwijt en belandde ze in de schulden. Nu, vijf jaar later, zijn de schulden bijna afgelost, maar het gezin moet wekelijks zien rond te komen van vijftig euro per week en is aangewezen op een 'voedselkast'.

'Steenrijk, Straatarm', om 20.30 uur op SBS6.

Dossiers