'Dijkstra & Evenblij ter Plekke' vanuit hotel 't Wapen van Marion in Oostvoorne

zaterdag 25 november 2023
Foto: BNNVARA - © Annemieke van der Togt 2021

Het NPO Radio 1-programma 'Dijkstra & Evenblij Ter Plekke' zendt aanstaande zondagavond uit vanuit hotel 't Wapen van Marion in Oostvoorne. Daar praten presentatoren Erik Dijkstra en Frank Evenblij onder meer over de toekomstige grootschalige opslag van ammoniak in de Europoort.

Inwoners van de gemeente Voorne aan Zee, onder de rook van het industriegebied, maken zich zorgen over hun veiligheid. Duizenden arbeidsmigranten wonen en werken in de regio in de land- en tuinbouw en industrie. Maar woonruimte is schaars en plannen voor speciale woonparken kunnen rekenen op verzet van omwonenden.


Bestsellerauteur Judith Visser woont en werkt in de Voornse duinen. Hoe verwerkte zij die omgeving in haar meest recente roman Het meisje met de halve ster? Ook praten Erik en Frank met oud-profwielrenner Maarten den Bakker die nog altijd baalt van de keer dat hij net naast een etappezege in de Tour greep. En: welke bijzondere natuur ging verloren toen vogeleiland De Beer verdween door de aanleg van de Europoort?

Wally Slot komt vertellen over zijn tijd als frontman van Lemming. Volgens De Muziekencyclopedie 'een uit Rockanje afkomstige glitterrockband, die halverwege de jaren zeventig opzien baart met theatrale shows met monsters, stripteasedanseressen, rook en explosieven.' Er is livemuziek van eenmansband en troubadour Ivo Gleeman uit Brielle.

'Dijkstra & Evenblij', zondag 26 november tussen 20.00 en 22.00 uur bij BNNVARA op NPO Radio 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Keuringsdienst van Waarde' (KRO-NCRV)

Alle eendjes heerlijk warm in het ijskoude water: de mens keek ernaar en wilde dat ook. En dus namen we hun dons en stopten het in onze jassen en dekbedden. Lang bleek dat niet bepaald diervriendelijk te gaan. Er waren verhalen over levende pluk en dwangvoeding bij eenden en ganzen. Maar koop nú iets met dons en je krijgt er gratis een stapeltje beloftes bij. 'Verantwoord' staat erop. Eerlijk en zelfs diervriendelijk. Maar hoe komen ze eigenlijk aan verantwoord, diervriendelijk dons? 'De Keuringsdienst' kleedt zich extra warm en komt erachter dat een eend eigenlijk nog een kuiken is als-ie koud gemaakt wordt.

'Keuringsdienst van Waarde', om 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Dossiers