'Dijkstra en Evenblij Ter Plekke' zent zondag uit vanuit Steenbergen

zaterdag 11 maart 2023
Foto: BNNVARA - © Annemieke van der Togt 2021

'Dijkstra & Evenblij Ter Plekke' zendt uit vanuit dorpshuis 't Cromwiel in Steenbergen. Het nabijgelegen natuurgebied de Brabantse Wal heeft al decennialang te leiden onder stikstof.

Ooit was het een walhalla voor broedvogels, tegenwoordig zien we er steeds minder soorten terug. Het gaat ook over Janske Gorissen, de vermeend zieneres en draagster van stigmata, die een halt werd toegeroepen door het Vaticaan. En er wordt teruggeblikt op de uit hand gelopen bewonersbijeenkomst in 2015, toen bewoners zich verzetten tegen de komst van een AZC. Het gaat over de drugsproblematiek die West-Brabant blijft teisteren, Els Knaapen houdt een pleidooi voor meer vrouwen op de straatnaambordjes - ook in Steenbergen en er is livemuziek van Poelifinario-winnaar Alex Roeka. Presentatrice Amber Kortzorg vervangt voor de gelegenheid Frank Evenblij.


'Dijkstra & Evenblij Ter Plekke', tussen 20.00 en 22.00 uur bij BNNVARA op NPO Radio 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo STAR Channel logo

Voor de artsen en verpleegkundigen op de spoedafdeling in Chicago Med is geen enkele dag hetzelfde. Ze slaan zich doorheen de chaos om hun patiŽnten tegen elke prijs te helpen. Na een verkeersongeval staat de spoedeisende hulp al snel vol patiŽnten. Een arts komt Charles bekend voor en Archer raakt vlak voor zijn niertransplantatie aan het twijfelen.

'Chicago Med', om 21.00 uur op STAR Channel.

Dossiers