'Dijkstra & Evenblij Ter Plekke' zondag vanuit Delft

zaterdag 24 juni 2023
Foto: BNNVARA - © Annemieke van der Togt 2021

Erik Dijkstra en Frank Evenblij zijn in Museum Prinsenhof in Delft. Deze week verscheen een rapport waaruit bleek dat de stad Delft in de zeventiende eeuw goed verdiende aan de slavernij. Veel dure panden in de historische binnenstad herinneren daaraan.

Hoe gaat Delft in het licht van die geschiedenis de viering van Keti Koti tegemoet? Het wordt steeds warmer, en daar hebben ook steden onder te lijden. Kunnen bomen soelaas bieden? Vaak is dat juist in steden lastig. Maar de wetenschap (o.a. de TU Delft) werkt aan oplossingen. Verder onder meer aandacht voor de beroemde Delftse beeldend kunstenaar Jan Schoonhoven, voor de ‘foute’ atleet Tinus Osendarp die Olympisch brons won in 1936, en voor de ratten die Delft in 1979 overstroomden bij de opnames van Werner Herzogs film Nosferatu. Erik en Frank ontvangen ook Polle Eduard, die in zijn eentje een groot deel van de Nederlandse popgeschiedenis belichaamt. Er is live muziek van Ricky Koole.


'Dijkstra & Evenblij Ter Plekke', zondag 25 juni tussen 21.00 en 23.00 uur bij BNNVARA op NPO Radio 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Streken van Van Boven' (AVROTROS)

Yvette gaat naar 't Gooi, waar ze de rijken nu eens links laat liggen en op bezoek gaat bij oude boerenfamilies, hele deftige duivenbitterballen proeft en kookt met Blaricumse boekweit en gerookte vis.

'De streken van Van Boven', om 21.00 uur bij AVROTROS op NPO 2.

Dossiers