'Dijkstra & Evenblij Ter Plekke' zondag vanuit Delft

zaterdag 24 juni 2023
Foto: BNNVARA - © Annemieke van der Togt 2021

Erik Dijkstra en Frank Evenblij zijn in Museum Prinsenhof in Delft. Deze week verscheen een rapport waaruit bleek dat de stad Delft in de zeventiende eeuw goed verdiende aan de slavernij. Veel dure panden in de historische binnenstad herinneren daaraan.

Hoe gaat Delft in het licht van die geschiedenis de viering van Keti Koti tegemoet? Het wordt steeds warmer, en daar hebben ook steden onder te lijden. Kunnen bomen soelaas bieden? Vaak is dat juist in steden lastig. Maar de wetenschap (o.a. de TU Delft) werkt aan oplossingen. Verder onder meer aandacht voor de beroemde Delftse beeldend kunstenaar Jan Schoonhoven, voor de ‘foute’ atleet Tinus Osendarp die Olympisch brons won in 1936, en voor de ratten die Delft in 1979 overstroomden bij de opnames van Werner Herzogs film Nosferatu. Erik en Frank ontvangen ook Polle Eduard, die in zijn eentje een groot deel van de Nederlandse popgeschiedenis belichaamt. Er is live muziek van Ricky Koole.


'Dijkstra & Evenblij Ter Plekke', zondag 25 juni tussen 21.00 en 23.00 uur bij BNNVARA op NPO Radio 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Perfecte Plaatje' (RTL 4)

De drie finalisten gaan naar het mythische Ierland voor de finalereis. Tijdens de eerste shoot worden ze vergezeld door figuren uit de onderwereld bij een grote halloweenparade. En van een griezelige traditie gaan ze bij de tweede shoot in de havenstad Cobh op zoek naar geloof, hoop en liefde.

'Het Perfecte Plaatje', om 20.35 uur op RTL 4.

Dossiers