'Dijkstra & Evenblij' vanuit het Heerenlogement in Beusichem

zaterdag 30 maart 2024
Foto: BNNVARA - © Annemieke van der Togt 2021

Presentatoren Erik Dijkstra en Frank Evenblij zijn live vanuit het Heerenlogement in Beusichem, gemeente Buren. Ze praten onder meer over het verzet van inwoners en het gemeentebestuur tegen de mogelijke komst van mega-windturbines.

Ook: jonge woningzoekenden in de gemeente Buren hebben vaak het nakijken. Vrijkomende woningen zijn duur en zijn in trek bij kopers uit de Randstad. Inwoners van Beusichem hebben een plan gemaakt voor de bouw van betaalbare woningen met oog voor het dorpse karakter. Judy Baauw uit Zoelmond is één van de beste BMX’ers van het land. Zij bereidt zich voor op de kwalificatie voor de Olympische Spelen.


Harry Sacksioni is te gast. Hij woont al jaren in Lienden en wordt al jaren uitgeroepen tot beste akoestische gitarist van de Benelux. Verder: de ‘nazischat’ van Ommeren. De speurtocht naar geroofde kostbaarheden uit de Tweede Wereldoorlog zette het dorpje vorig jaar helemaal op zijn kop. En: de snuitkever bedreigt de Betuwse appels. Lies & Saar verzorgen de livemuziek.

'Dijkstra & Evenblij', tussen 19.00 en 21.00 uur bij BNNVARA op NPO Radio 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Verward' (BNNVARA)

Jessica spreekt de 22-jarige Isabella. Haar moeder lijdt aan schizofrenie en gedraagt zich steeds wantrouwiger. De woede richt zich vooral op de vader van Isabella. Op een dag, als Isabella niet thuis is, slaat moeder haar echtgenoot dood. Op de crisisdienst geeft psychiater Niels Mulder een inkijk in de keuzes die hij en zijn collega's maken. Hoe lastig dit is, blijkt wanneer de politie melding doet van een ernstig verwarde en vervuilde man die de buurt mogelijk in gevaar brengt. De 30-jarige Demi is gediagnosticeerd met schizofrenie en hoort dagelijks meerdere dwingende stemmen in haar hoofd.

'Verward', om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers