'Dijkstra & Evenblij' vanuit poppodium Mezz in Breda

zaterdag 24 februari 2024
Foto: BNNVARA - © Annemieke van der Togt 2021

Erik Dijkstra en Merel Wielaert zijn live vanuit poppodium Mezz in Breda. De synthetische drug flakka is in opkomst. Sam Fijneman was zelf verslaafd en geeft nu voorlichting.

Breda telt enkele honderden inwoners van Eritrese afkomst: hoe ziet hun leven eruit na de rellen in Den Haag afgelopen weekend? Gerard den Haan over zijn jaren als profvoetballer bij NAC Breda. Holly, Bolle Jos, El Presidente, Joske Breda. Bijnamen van de meest gezochte crimineel van Nederland. Hoe zit het met de Bredase wortels van deze topcrimineel?


Ginneken is het decor van Het bittere kruid, een autobiografische roman van Marga Minco over een joodse familie die tijdens de oorlog wordt gedecimeerd. Voormalig gevangenbewaarder, voorheen jarenlang werkzaam in de koepelgevangenis van Breda, Ton Mink is te gast. En: een Bredase snack, een kruising tussen frikandel en kroket, haalde ooit het landelijke nieuws. Wat is er sindsdien mee gebeurd?

Adriaan Persons verzorgt de livemuziek. Maurits Verhoef brengt een ode aan Breda.

'Dijkstra & Evenblij', tussen 19.00 en 21.00 uur bij BNNVARA op NPO Radio 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL 4 logo RTL4 logo

Jacobien en Arjen zijn gespannen en emotioneel over de eerste Italiaanse schoolreis van dochter Fleuri. Maaike en Bart komen na een lange reis eindelijk aan bij hun nieuwe huis in Spanje. Aadje en Richard gaan op promotietour om nieuwe opdrachten binnen te slepen. Caroline heeft alle spullen opnieuw ingepakt en arriveert in Italië, terwijl even verderop Debbie en Vincenzo zullen moeten zijn.


'Daar Gaan Ze Weer', om 22.40 uur op RTL 4.

Dossiers