'Dijkstra & Evenblij' zenden uit vanaf kantine VV Bergen

zaterdag 13 januari 2024
Foto: BNNVARA - © Annemieke van der Togt 2021

Er wordt uitgezonden vanuit de kantine van VV Bergen. Erik en Frank praten over de kap van duizenden dennenbomen in het duingebied en over de Halve Marathon van Egmond van aanstaande zondag.

Atlete Jill Holterman is met Marja Wokke te gast omdat deze marathonloopster in de jaren '80 behoorde tot de wereldtop en de Halve van Egmond vier keer op haar naam schreef. ‘Canto Ostinato’ van componist Simeon ten Holt werd voor het eerst in de Ruïnekerk van Bergen ten gehore gebracht, voor pianist Jeroen van Veen is de compositie 'een manier van leven'.


Oud-profwielrenner Niki Terpstra is te gast. Hij blikt terug op zijn winst in de klassieker Parijs-Roubaix, dit jaar tien jaar geleden. Verder: krijgt Egmond een monument voor vliegers die tijdens WO II vermist raakten boven de Noordzee? En strandvonder Marco Snijders vertelt over zijn bijzonderste vondsten. Burgemeester Lars Voskuil neemt plaats in ‘de verhoorwagen’ en singer-songwriter Sterre Weldring verzorgt de livemuziek en Barbara Sofie van Middelkoop brengt een ode aan Bergen.

'Dijkstra & Evenblij', tussen 19.00 en 21.00 uur bij BNNVARA op NPO Radio 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Gaby en Jerry vertrekken met hun twee zoontjes in een iets te oude camper naar Spanje, op zoek naar een plek om een camping te starten. Hun Hollandse huis en haard hebben ze verkocht, maar ze hebben nog geen idee waar ze terecht zullen komen. Onderweg beleven ze spannende momenten, zoals wanneer ze bijna aangehouden worden door de politie en de camper in brand vliegt. Zullen ze hun droomplek nog wel vinden?

'Het Roer Om', om 21.20 uur op NET 5.

Dossiers