Dit hoor je volgende week in 'Kunststof Radio'

zondag 8 oktober 2023
Foto: © NTR 2022

'Kunststof Radio' is er maandag tot donderdag bij de NTR op NPO Radio 1. Benieuwd wie er deze week langs komt? Je leest het nu hier!

Maandag 9 oktober – Lilian Farahani, operazangeres
De Nederlands-Iraanse sopraan Lilian Farahani timmert internationaal aan de weg. Vanaf 7 oktober zingt ze bij de Nationale Opera de rol van ‘de Bruid’ in ‘Innocence’, de laatste opera van de onlangs overleden Finse componiste Kaija Saariaho. Lilian Farahani zong deze rol al bij de première op het Festival d’Aix-en-Provence in 2021 en ze maakte er in april haar debuut mee in het Royal Opera House in Londen. In de opera staan de ingrijpende gevolgen van een ‘school shooting’ centraal.


Presentatie: Elisabeth van Nimwegen

Dinsdag 10 oktober – Nastaran Razawi Khorasani, actrice en theatermaker
De nieuwe voorstelling ‘This is Not a Dance’ van actrice en theatermaker Nastaran Razawi Khorasani is een eerbetoon aan het lichaam dat wil bewegen. De voorstelling belicht de censuur in Iran, waar dansen sinds de islamitische revolutie officieel verboden is. Ter voorbereiding sprak Nastaran met choreografen en dansers die wonen in Iran. Hoe gaan zij om met het dansverbod? Hoe oefenen zij hun beroep uit en welk gevaren lopen zij daarbij?
Presentatie: Willemijn Veenhoven

Woensdag 11 oktober – Gabrielle Provaas, regisseur
De nieuwe documentaire ‘Onzichtbaar’ van Gabrielle Provaas belicht de onopgemerkte helden die elke dag ons land schoonhouden. Van scholen en kantoren tot ziekenhuizen en straten, schoonmakers zijn overal aan het werk. Provaas maakte eerder documentaires als ‘Ouwehoeren’ en ‘Plastic Harem’.                                                                                                                            

Presentatie: Willemijn Veenhoven

Donderdag 12 oktober – Wim van der Aar, regisseur
In de nieuwe documentaire ‘Warnow – Reis naar het Noorderlicht’ van regisseur Wim van der Aar ondernemen acht vrienden een avontuurlijke zeiltocht naar Noorwegen. Dat gaat mis. De film reconstrueert nu - tien jaar later - het verloop van de noodlottige reis aan de hand van interviews met de overgebleven vrienden, tijdens de reis gefilmd materiaal en getuigenissen van de mensen die zij onderweg tegenkwamen.

Presentatie: Frénk van der Linden

'Kunststof Radio', maandag 9 oktober t/m donderdag 12 oktober tussen 19.00 en 20.00 uur bij de NTR op NPO Radio 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Streken van Van Boven' (AVROTROS)

Yvette gaat naar 't Gooi, waar ze de rijken nu eens links laat liggen en op bezoek gaat bij oude boerenfamilies, hele deftige duivenbitterballen proeft en kookt met Blaricumse boekweit en gerookte vis.

'De streken van Van Boven', om 21.00 uur bij AVROTROS op NPO 2.

Dossiers