Dit hoor je zaterdag in 'Spijkers met Koppen' op NPO Radio 2

vrijdag 27 januari 2023
Foto: BNNVARA - © Linda Stulic 2020

Dolf Jansen en Willemijn Veenhoven presenteren vanuit Café Florin in Utrecht. Het cabaretduo N00B is klaar om de wereld over te nemen.

In hun eerste voorstelling zoeken Isabelle Kafando en Laura Bakker in een moordend tempo in allerlei absurdistische situaties de schaamte op. Vanuit Noord-Irak hopen gevluchte Iraniërs hun revolutie voort te zetten. Filmmaker Beri Shalmashi zocht ze op.


Maker Edda Heinsman en onderzoeker Anna van der Kaaden over de podcast ‘Het wonder van het koraal’. Johnny Jordaan zou dit jaar 99 worden. Paul van Musscher en Jaro Renout zorgen met ‘De Porders’ voor eerbetoon én eerherstel. Wetenschapsjournalist Adriaan Ter Braack strijdt als ‘holistische sloopkogel’ tegen kwakzalverij op sociale media. 70 jaar geleden voltrok zich het drama van de watersnoodramp. Fotograaf Robin de Puy maakt er een boek over en is samen met Marianne Heestermans te gast, die de ramp als kind meemaakte. En de transferperiode in het voetbal nadert het eindpunt.

Mart ten Have van FC Afkicken praat ons bij over het laatste nieuws én de juice. Het cabaret is in handen van Ruud Smulders, Martijn Kardol, Stefan Hendrikx en Aron Elstak. De column komt van Stefano Keizers, en er is muziek van Trijntje Oosterhuis en Xander Vrienten.

'Spijkers met Koppen', zaterdag 28 januari tussen 12.00 en 14.00 uur bij BNNVARA op NPO Radio 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers