Dit hoor je zaterdag in 'Spijkers met Koppen' op NPO Radio 2

vrijdag 10 maart 2023
Foto: BNNVARA - © Linda Stulic 2020

Baby's in mandjes, baby's in bomen en baby's in kolen. Al deze verrukkelijke baby's zijn te vinden op ansichtkaarten uit het begin van de 20e eeuw. Kunstenaar Tammo Schuringa verzamelde ze allemaal.

We stemmen woensdag óók voor de waterschappen. Waarom dat belangrijk is vertellen dijkgraaf Co Verdaas en de 19 - jarige Julia Goets. Journalist Hans Steketee over het mysterie van de verdwenen vlucht MH370. Sir David Attenborough brengt aanstaande zondag zijn laatste serie uit. Journalist Jean-Pierre Geelen en 'Rail Away' voice-over Bob van der Houven praten over Attenborough’s iconische beelden, boodschap, en stém.


Nadat Viggo Waas een herseninfarct kreeg stond zijn beste vriend Peter Heerschop hem constant bij tijdens zijn weg naar herstel. Samen schreven ze het boek 'Infarct', over hun vriendschap en de impact van Viggo's hersenbloeding.

De Amerikaanse zender Fox News maakt zich op voor een grote rechtszaak. Volgens Amerika-journalist Laila Frank staan de kernwaarden van de journalistiek op het spel. En de dorpsquiz dreigt te verdwijnen. We praten over dit fenomeen met quizmasters Joeri van de Ven en Gaby van Erp. Het cabaret is in handen van Vera van Zelm, Patrick Nederkoorn, Ruud Smulders en Aron Elstak. De column komt van Stefano Keizers.

'Spijkers met Koppen', tussen 12.00 en 14.00 uur bij BNNVARA op NPO Radio 2.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders Halloween' (Videoland)

In deze speciale halloweeneditie zijn de missies en moorden bloediger dan ooit. De deelnemers schuwen geen enkel middel in de strijd om zoveel mogelijk zilver te verdienen. Lukt het de Getrouwen de Verraders op tijd te ontmaskeren?

'Videoland Première: De Verraders Halloween', om 23.06 uur op RTL 4.

Dossiers