Dit hoor je zaterdag in 'Spijkers met Koppen' op NPO Radio 2

vrijdag 6 oktober 2023
Foto: BNNVARA - © Linda Stulic 2020

'Spijkers met Koppen' viert zijn 35-jarig bestaan met een speciale uitzending vanuit Groningen. Vlak over de grens bij Groningen wordt de kleinste taal van Europa gesproken: het Saterfries. Henk Wolf legt bij uit hoe hij er alles aan doet om die taal in stand te houden.

Rijke Groningse villabewoners strijken onterecht tienduizenden euro’s aan aardbevingcompensatie op, maar hoogleraar Herman Bröring en journalist Remco van Veluwen leggen uit waarom we dat moeten accepteren.


Ineke van Gent, burgemeester van Schiermonnikoog, was in het 35-jarig bestaan van 'Spijkers met Koppen' regelmatig te gast. Samen met Dolf en Willemijn blikt zij terug op de gesprekken uit verleden. Met drie kandidaten uit het Groningse publiek speelt Dolf Jansen een quiz over fragmenten uit het archief van 'Spijkers met Koppen'.

'Spijkers met Koppen', zaterdag 30 september tussen 12.00 en 14.00 uur bij BNNVARA op NPO Radio 2.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'90 Day Fiancé' (TLC)

De trouwdag van Gino en Jasmine is eindelijk aangebroken. Clayton is bang dat Anali niet bij het altaar zal verschijnen. Citra's vader wijst de christelijke ceremonie van Sam en Citra af. Nikki hoopt dat ze Justin kan vertrouwen als ze Moldavië verlaat. Sophie is de ruzies tussen Rob en haar moeder beu.

'90 Day Fiance', om 20.30 uur op TLC.

Dossiers