Dit hoor je zaterdag in 'Spijkers met Koppen' op NPO Radio 2

vrijdag 24 november 2023
Foto: BNNVARA - © Linda Stulic 2020

Steeds meer mensen dichten met ChatGPT, dichter Ingmar Heytze zegt: doe dat nou nie. De formatie van een nieuw kabinet belooft hoogst ingewikkeld te worden.

Politiek journalisten Peter Kee en Floor Bremer vertellen over de laatste stand van zaken. Pakjestijd! Sabina Kreuger en Mandy van den Heuvel hebben er allebei een pakketpunt in huis en vertellen hoe ze de feestdagen overleven. Elke acht dagen wordt in Nederland een vrouw vermoord ómdat ze vrouw is. Strafrechtadvocaat Nelleke Stolk en nabestaande Barbara Godwaldt vertellen wat er moet veranderen.


In Tilburg wordt koortsachtig gezocht naar een twee meter lange giftige groene mamba-slang die is ontsnapt. Expeditieleider Walter Getreuer komt vertellen over de zoektocht. Ook in het buitenland werden de Nederlandse verkiezingen nauwlettend gevolgd. De Duitse Annette Birschel en de Vlaamse Sabine Vandeputte vertellen hoe er in hun land naar de uitslag werd gekeken. Nederland heeft een tenorentekort. Dirigent Leonard Evers en tenor Mitch Raemaekers hebben de verklaring.

Het cabaret is in handen van Marcel Harteveld, Andries Tunru, Peter van Rooijen en Aron Elstak. Teun van den Elzen is er met de column.

'Spijkers met Koppen', zaterdag 25 november tussen 12.00 en 14.00 uur bij BNNVARA op NPO Radio 2.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Keuringsdienst van Waarde' (KRO-NCRV)

Alle eendjes heerlijk warm in het ijskoude water: de mens keek ernaar en wilde dat ook. En dus namen we hun dons en stopten het in onze jassen en dekbedden. Lang bleek dat niet bepaald diervriendelijk te gaan. Er waren verhalen over levende pluk en dwangvoeding bij eenden en ganzen. Maar koop nú iets met dons en je krijgt er gratis een stapeltje beloftes bij. 'Verantwoord' staat erop. Eerlijk en zelfs diervriendelijk. Maar hoe komen ze eigenlijk aan verantwoord, diervriendelijk dons? 'De Keuringsdienst' kleedt zich extra warm en komt erachter dat een eend eigenlijk nog een kuiken is als-ie koud gemaakt wordt.

'Keuringsdienst van Waarde', om 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Dossiers