Dit hoor je zaterdag in 'Spijkers met Koppen' op NPO Radio 2

vrijdag 8 december 2023
Foto: BNNVARA - © Linda Stulic 2020

Maya van As en Brigitte van Bakel, cabaretduo Vlamousse, hebben rammelende eierstokken en in hun voorstelling 'In den beginne' zoeken ze uit wat ze daar in vredesnaam mee moeten doen.

Het leesniveau van Nederlandse scholieren zakt naar een dramatisch niveau. Booktokker Noah de Campos Neto acteur Hanneke van der Paardt van 'VPRO’s Club Lees weten jongeren wél aan het lezen te krijgen. Samen met schrijver Ronald Giphart schuiven ze aan.


Voor het eerst is er een internationale wedstrijd ijsklimmen in Nederland. Marianne van der Steen is een van de beste ijsklimmers ter wereld en legt uit hoe dat ook in prima in Utrecht kan. Als het aan journalist Arjan van Veelen ligt, stoppen we zo snel mogelijk met het bedenken van oplossingen voor onze problemen. Want oplossingen, die zijn ons grootste probleem.

Je hoofd wassen met gemalen hagedis? Of wolven verjagen door een wolvenkarkas op te hangen? Onderzoeker Carine van Rhijn bundelde samen met collega’s alle middeleeuwse boerenwijsheden in een boek.

Dit jaar is het 40 jaar geleden dat Kerwin Duinmeijer, ook wel Kerwin Lucas, werd neergestoken in Amsterdam. In een nieuwe NTR-serie spreekt zijn broer Purly Lucas over zijn broer en de rouw. Wat heeft Donald Trump met het Friese plaatsje Makkum te maken? Meer dan je zou vermoeden!

De punkband It Dockumer Lokaeltsje zingt erover op hun nieuwe plaat. Het cabaret is in handen van Patrick Nederkoorn, Martijn Kardol, Kiki Schippers en Aron Elstak. Teun van den Elzen is er met de column.

'Spijkers met Koppen', zaterdag 9 december tussen 12.00 en 14.00 uur bij BNNVARA op NPO Radio 2.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Kist' - William Rutten (EO)

Na een traumatiserende gebeurtenis in haar jeugd besluit schrijfster Saskia Noort zichzelf het zwijgen op te leggen. Met deze gebeurtenis sterft ook een deel van haar onbezorgde jeugd. Pas tientallen jaren later treedt ze in de openbaarheid met haar verhaal. Dit voelt als een herrijzenis.

'De Kist', om 23.25 uur bij de EO op NPO 2.

Dossiers