Dit hoor je zaterdag in 'Spijkers met Koppen' op NPO Radio 2

vrijdag 12 januari 2024
Foto: BNNVARA - © Linda Stulic 2020

Het klimaatprobleem kan je soms naar de keel grijpen, daarom maken acteurs Carice van Houten en Sieger Sloot de podcast Eerste Hulp bij Uitsterven.

Een laagdrempelige cursus over hoe je de aarde en je hoofd koel kunt houden.


Volgende week beslist de eerste kamer over de spreidingswet, een wet om asielzoekers beter te verdelen over het land. Burgemeesters Marjan van Kampen-Nouwen (Schagen) en John Joosten (Dinkelland) leggen uit waarom die hard nodig is.

De tekorten in praktische beroepen zijn nog steeds groot. Monteur Iris van Liempt en timmervrouw Zoë Jongens vertellen op TikTok én bij Spijkers over waarom je juist NU moet kiezen voor een écht vak. Uit de bak, maar in de put. Ex-gedetineerden Ikbal Berber en Joop Lambregts vertellen waarom de begeleiding na vrijlating van gevangenen veel beter zou moeten. Precies 50 jaar geleden raakte het Friese dorpje Gorredijk in rep en roer: er zouden UFO’s gezien zijn! Heel Nederland keek naar Gorredijk, terwijl het dorp verdeeld raakte in believers en non-believers. Filosoof Taede Smedes schreef er een boek over.

Een speciale monitorings-app die bij alle burgers op de telefoon in de gaten houdt of ze geen kinderporno versturen? In Europa wordt er hevig over gediscussieerd. Oud-politicus Gert-Jan Segers is groot voorstander van de maatregel. ‘Chemours, je moeder!’. De jonge punkband Zoekhetuitman groeide op in Dordrecht en weet wel raad met de fabriek die hun omgeving vervuilt. Bij Spijkers spelen ze hun lied ‘PFAS’.

Het cabaret is in handen van Vera van Zelm, Martijn Kardol, Kiki Schippers en Aron Elstak. Kim Schuddeboom is er met de column.

'Spijkers met Koppen', zaterdag 13 januari tussen 12.00 en 14.00 uur bij BNNVARA op NPO Radio 2.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Gaby en Jerry vertrekken met hun twee zoontjes in een iets te oude camper naar Spanje, op zoek naar een plek om een camping te starten. Hun Hollandse huis en haard hebben ze verkocht, maar ze hebben nog geen idee waar ze terecht zullen komen. Onderweg beleven ze spannende momenten, zoals wanneer ze bijna aangehouden worden door de politie en de camper in brand vliegt. Zullen ze hun droomplek nog wel vinden?

'Het Roer Om', om 21.20 uur op NET 5.

Dossiers