Dit hoor je zaterdag in 'Spijkers met Koppen' op NPO Radio 2

vrijdag 23 februari 2024
Foto: BNNVARA - © Linda Stulic 2020

Kirsten van Teijn is terug met een nieuwe voorstelling over... jaloezie. Rusland-deskundige Niels Drost vertelt over de inval van Rusland in Oekraïne twee jaar geleden en waarom die oorlog voorlopig nog niet klaar is.

De Tilburgse Marietje Kessels werd misbruikt en vermoord in de kerk. Nu, 124 jaar later, lijkt er een doorbraak in de zaak door een spectaculaire vondst. Archivaris Christian van der Ven vertelt erover. Moraya Lopez zingt en vertelt over hoe ze opgroeide in de jeugdzorg en uit haar frustraties in haar muziek. Dichters Ingmar Heytze en Joost Oomen blikken terug op de maand door een zelfgekozen gedicht.


Utrechtse onderzoeker René van Westen maakte wereldnieuws met zijn onderzoek naar een belangrijke golfstroom die de komende decennia kan gaan stoppen met stromen, met desastreuze gevolgen voor het klimaat. Een ayahuasca-trip lijkt een modern verschijnsel, maar archeoloog Martijn van Haasteren ontdekte dat er in de Romeinse tijd ook al volop werd geëxperimenteerd met drugs.

Het cabaret is in handen van Marcel Harteveld, Niels van der Laan, Berit Companjen en Aron Elstak. Martijn Koning is er met de column.

'Spijkers met Koppen', zaterdag 24 februari tussen 12.00 en 14.00 uur bij BNNVARA op NPO Radio 2.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers