Dit hoor je zaterdag in 'Spijkers met Koppen' op NPO Radio 2

vrijdag 29 maart 2024
Foto: BNNVARA - © Linda Stulic 2020

Journaliste Liesbeth Rasker organiseert wekelijks een online 'kroegpraat', waar deelnemers elkaar advies geven. Nu is er een podcast.

In één week werd een Europese natuurherstelwet getorpedeerd en kwamen alle Europese landbouwministers de boeren tegemoet in het afschaffen van regelgeving. PvdA-GroenLinks-kamerlid Laura Bromet en bioboer Tom Saat zijn boos en schuiven aan.


Schrijver Eva Vriend bracht het leven van de inwoners van Schokland in kaart in haar nieuwe boek Het Eiland van Anna. De Gorinchemse burgemeester Reinie Melissant-Briene besluit regelmatig over het lot van verwarde personen, maar weet er nu meer vanaf, nu ze afgestudeerd is als hbo-verpleegkundige. In ‘Dichter op de Actualiteit’ blikken dichters Joep Hendrikx en Gershwin Bonevacia terug op het nieuws van de afgelopen maand aan de hand van een gedicht.

De Afghaanse Mahasa en Mirsana zijn 7 en 8 jaar oud en zijn drie jaar geleden voor de Taliban naar Nederland gevlucht. Fotografe Anke van der Meer brengt hen in een fotoserie in beeld. Gebaseerd op hun podcast, is er nu een boek waarin Malou Holshuijsen en Roos Schlikker hun eigen ‘nooit meer goed’-verhalen delen. Het cabaret is in handen van Patrick Nederkoorn, Ruud Smulders, Kiki Schippers en Aron Elstak. Teun van den Elzen is er met de column.

'Spijkers met Koppen', zaterdag 30 maart tussen 12.00 en 14.00 uur bij BNNVARA op NPO Radio 2.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Hunted into the Wild' (AVROTROS)

Pieter Valley en Appie Mussa, Sander en Jordy Huisman, Mátyás Bittenbinder en Sterrin Smalbrugge, Do en Loiza Lamers, Chatilla van Grinsven en Steven Brunswijk en Krista en Marcelle Arriëns slaan op de vlucht in Noorwegen. Wie blijven de hunters een stap voor in een gebied waar overal gevaar dreigt?

'Hunted into the Wild VIPS', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers