Dit hoor je zaterdag in 'Spijkers met Koppen' op NPO Radio 2

vrijdag 17 mei 2024
Foto: BNNVARA - © Linda Stulic 2020

Bart Lambriex en Floris van de Werken horen bij de absolute wereldtop van het zeilen. Is het genoeg om goud te halen in Parijs? In Duitsland is de rechtszaak tegen de Rijksburgerbeweging bezig.

Wiebke Pittlik is hoofdredacteur van Duitslandweb en vertelt alles over deze coupplegers. Bas Steman en René Arendsen vertellen als de Ridders van Gelre over de geschiedenis van de provincie en pleiten voor een Gelders Museum. De strijd om de laatste oerbossen van Europa is een lelijke, zag journaliste Dore van Duivenbode met eigen ogen. Ze schreef een boek over haar avonturen in Midden-Europa.


Bart Coppens kon door zijn autisme zijn opleiding biologie niet afronden, maar als autodidact is hij uitgegroeid tot een wereldwijd bekende vlinderexpert. Nog drie weken tot de Europese Verkiezingen. We tellen af met verschillende Europese lijsttrekkers. Deze week: Sander Smit van de BBB. De laatste weken van Mark Rutte al premier van Nederland zijn geteld. Samen met journalist Ron Fresen organiseren we: De Grote Mark Rutte Afzwaai Quiz.

Het cabaret is in handen van Patrick Nederkoorn, Aron Elstak en Vera van Zelm. Kim Schuddeboom is er met de column.

'Spijkers met Koppen', zaterdag 18 mei tussen 12.00 en 14.00 uur bij BNNVARA op NPO 2.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Miranda Priestly is de gevreesde en meedogenloze hoofdredactrice van het magazine Runway. Haar stemmingswisselingen maken of kraken carriŤres. Ze wil van het blad dť modebijbel maken en niets of niemand zal haar tegenhouden. Ze verslijt dan ook de ene assistente na de andere. Andy Sachs, een onzeker plattelandsmeisje, probeert zich in deze meedogenloze modewereld staande te houden terwijl de veeleisende Miranda het ene bevel na het andere op haar afvuurt.

'The Devil Wears Prada', film uit 2006 met oa. Meryl Streep, om 22.45 uur op Net5.

Dossiers