Dit hoor je zondag bij 'Dijkstra & Evenblij'

zaterdag 11 mei 2024
Foto: BNNVARA - © Annemieke van der Togt 2021

Erik Dijkstra en Merel Wielaert zijn live vanuit partycentrum De Buren in Roelofarendsveen (gemeente Kaag en Braassem). Ze praten over de toekomst van de glastuinbouw.

Wat staat er voor deze sector op het spel bij de aanstaande Europese verkiezingen? In het dorp Hoogmade worden de gevolgen van vergrijzing gevoeld. Nieuwbouw moet jongeren in het dorp houden, maar nieuwe woningen zijn de afgelopen dertig jaar nauwelijks gebouwd.


Hannes de Jong zette Roelofarendsveen op de wereldkaart met zijn wereldrecord van 92 uur paalzitten in 1972. Samen met Paula Bus (kampioen in 2022) vertelt hij wat ervoor nodig is om niet van zo’n paal te vallen. Verder is Henk Angenent te gast. De toenmalige spruitjesboer won de laatste Elfstedentocht. Hoe heeft die overwinning zijn leven veranderd?

Van de avonturenboeken van Bob Evers werden miljoenen exemplaren verkocht. Willem van den Hout, die de boeken schreef als Willy van der Heide, had een huisje op Kaageiland. In die omgeving liet hij Bob allerlei avonturen beleven. Ook wordt de gelauwerde ‘Grillbikkel’ geproefd, een vinding van lokale snackbarhouder Marcel Norder en de plaatselijke keurslager.

In de rubriek ‘Meer Vrouw op Straat’ een pleidooi van redacteur Els Knaapen voor een bijzondere vrouw die in de gemeente Kaag en Braassem een straatnaam verdient. Chansonnière Tess Merlot verzorgt de livemuziek en Corné van Klink brengt een ode aan Roelofarendsveen.

'Dijkstra & Evenblij', tussen 19.00 en 21.00 uur bij BNNVARA op NPO Radio 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Miranda Priestly is de gevreesde en meedogenloze hoofdredactrice van het magazine Runway. Haar stemmingswisselingen maken of kraken carriŤres. Ze wil van het blad dť modebijbel maken en niets of niemand zal haar tegenhouden. Ze verslijt dan ook de ene assistente na de andere. Andy Sachs, een onzeker plattelandsmeisje, probeert zich in deze meedogenloze modewereld staande te houden terwijl de veeleisende Miranda het ene bevel na het andere op haar afvuurt.

'The Devil Wears Prada', film uit 2006 met oa. Meryl Streep, om 22.45 uur op Net5.

Dossiers