Dit hoor je zondag bij 'Dijkstra & Evenblij'

zaterdag 18 mei 2024
Foto: BNNVARA - © Annemieke van der Togt 2021

Erik Dijkstra en Frank Evenblij zijn live vanuit Plantage Dok in de Amsterdamse Plantagebuurt. Ze praten daar - vlakbij de UvA-campus - onder meer over het aanhoudende studentenprotest tegen de oorlog in Gaza.

Wietske Miedema was bij de ‘oerbezetting’ van het Maagdenhuis in 1969. Hoe ging dat toen en hoe kijkt ze naar de huidige protesten? In de literatuurrubriek wordt De slag om de Blauwbrug van A.F.Th van der Heijden onder de loep genomen door neerlandicus Marc van Oostendorp.


Sylvester Hoogmoed is te gast over de laatste jaren van Ramses Shaffy in het Dr. Sarphatihuis. En bioloog Frank van Groen doet uit de doeken waarom dierentuin Artis zo geliefd is bij reigers.

In de rubriek ‘Meer Vrouw op Straat’ een pleidooi van redacteur Els Knaapen voor een bijzondere vrouw uit de Plantagebuurt die een straatnaam verdient. Verder is er aandacht voor de onthulling van het Gonne Donkerplein in Ilpendam, vernoemd naar het Ilpendamse schaatsicoon die anderhalf jaar geleden onderwerp was in ‘Meer Vrouw op Straat’.

Puntjudith verzorgt de livemuziek en Ester Wouthuysen brengt een ode aan de Plantagebuurt.

'Dijkstra & Evenblij', tussen 19.00 en 21.00 uur bij BNNVARA op NPO Radio 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Miranda Priestly is de gevreesde en meedogenloze hoofdredactrice van het magazine Runway. Haar stemmingswisselingen maken of kraken carriŤres. Ze wil van het blad dť modebijbel maken en niets of niemand zal haar tegenhouden. Ze verslijt dan ook de ene assistente na de andere. Andy Sachs, een onzeker plattelandsmeisje, probeert zich in deze meedogenloze modewereld staande te houden terwijl de veeleisende Miranda het ene bevel na het andere op haar afvuurt.

'The Devil Wears Prada', film uit 2006 met oa. Meryl Streep, om 22.45 uur op Net5.

Dossiers