Dit hoor je zondag bij 'Dijkstra & Evenblij'

zaterdag 25 mei 2024
Foto: BNNVARA - © Annemieke van der Togt 2021

Erik Dijkstra en Frank Evenblij zijn live vanuit Grand Café Rembrandt in Boxtel. Ze praten over de omstreden komst van een hotel voor vierhonderd arbeidsmigranten.

Inwoners vrezen voor overlast en uitbuiting, maar de gemeente ziet het juist als een humane vorm van huisvesting. Boxtel viert dit jaar het honderdjarig jubileum van de Heilig Bloedprocessie, maar hoe voorkom je dat zo’n oude traditie doodbloedt? Sjan Walravens spreekt over de jonge jaren van drievoudig wereldkampioen darts Michael van Gerwen. Zij nam hem als 11-jarig talent onder haar vleugels en herinnert zich zijn eerste pijlen nog als de dag van gisteren.


Cabaretier Elke Vierveijzer is te gast. Zij belandde in een burn-out na het winnen van de prestigieuze Poelifinario. Ze is terug met de voorstelling Drift, waarin ze haar woede omarmt en een pact sluit met de duivel. In de literatuurrubriek gaat het over Het Dolhuis van Boudewijn Büch. Zat de schrijver werkelijk in een jeugdpsychiatrische inrichting in Boxtel of raakten feit en fictie verstrikt?

Trainer Jeroen Delmée vertelt hoe hij de Nederlandse hockeymannen voorbereidt op de Olympische Spelen in Parijs. In de rubriek ‘Meer Vrouw op Straat’ een pleidooi van redacteur Els Knaapen voor een bijzondere vrouw uit de gemeente die een straatnaam verdient. De Boxtelse Joia Rath verzorgt de livemuziek en Elke Vierveijzer brengt een ode.

'Dijkstra & Evenblij', zondag 26 mei tussen 19.00 en 21.00 uur bij BNNVARA op NPO Radio 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS6 logo

In 'Vandaag Inside Oranje' geven Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp hun kijk op het EK en de actualiteit. Met wisselende, terugkerende gasten aan tafel en aan de bar, blikt het trio terug op de EK-wedstrijden en bespreekt het zaken die Nederland die dag bezighouden.

'Vandaag Inside Oranje', om 22.55 uur op SBS6.

Dossiers