Dit hoor je zondag bij 'Dijkstra & Evenblij'

zaterdag 22 juni 2024
Foto: BNNVARA - © Annemieke van der Togt 2021

Presentatoren Erik Dijkstra en Merel Wielaert zijn live vanuit cultuur-lokaal De Ketel. Ze praten over de vele festivals die in de gemeente Hilvarenbeek worden gehouden.

Jaarlijks genieten er honderdduizenden bezoekers van beroemde bands en dj’s, maar volgens actiegroep ‘Mag het geluid wat zachter aub’ loopt het de spuigaten uit. En worden de dieren van Safaripark Beekse Bergen eigenlijk ook uit bed gedreund?


Anarchistische band RK Veulpoepers BV maakt een comeback! In de jaren ’70 en ‘80 uitten de Hilvarenbeekse muzikanten kritiek op kernwapens en de muzieksmaak van Hilversum 3. Wie of wat moet het anno 2024 ontgelden? Regen, regen en nog eens regen; iedereen is er klaar mee. Gelukkig hebben ze in Hilvarenbeek de oplossing! Erik en Merel brengen een speciaal offer aan de Heilige Clara.

En wat doe je als je in deze tijden geen betaalbare starterswoning kan vinden? Sjors Abrahams besloot zelf een woonwijk te bouwen. Verder: Het blijft opvallend stil rond de eikenprocessierups. Is Brabant eindelijk van het beestje verlost? Tom America vertelt over zijn bijzondere muzikale vriendschap met Henny Vrienten. En met veldrijder Henk Baars blikken we terug op zijn weergaloze overwinning op het WK veldrijden 1990. Hein Augustijn verzorgt de livemuziek en Zjef Naaijkens brengt een ode aan Hilvarenbeek.

'Dijkstra & Evenblij', tussen 19.00 en 21.00 uur bij BNNVARA op NPO Radio 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Oranjezomer' - Hélène Hendriks (SBS6)

Elke werkdag bespreekt Hélène Hendriks de actualiteit en de sportzomer vanuit het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, de havenstad waar op 12 augustus de Tour de France voor vrouwen van start gaat. Onder andere Jack van Gelder en Rutger Castricum zijn de weekgasten, terwijl de gezellige aanschuifbar weer klaarstaat voor meer bekende gezichten.

'De Oranjezomer', om 21.30 uur op SBS6.

Dossiers