Dit zie je zondag in 'Tussen Kunst en Kitsch'

zaterdag 20 april 2024

Vanuit diverse musea in Nederland bespreken Frits Sissing en de experts verrassende kitsch en veelzijdige kunst. In Museum de Fundatie bekijkt Jaap Polak een ketting met tijgernagels.

De grootvader van de eigenaar heeft deze gekregen van zijn goede vriend Suparto, later Mangkunegara VII, vorst op Java. Hoeveel is dit waard? Wim Bouwman neemt twee beeldjes van ruiters op paarden onder de loep in het Cobra Museum. De voorwerpen komen uit de Han-dynastie. Deze werden in graven gezet om de overledene te vergezellen. Daarnaast een flesje uit de 1e eeuw na Christus in Het Scheepvaartmuseum Amsterdam en in het Nationaal Militair Museum Soest een schilderij met daarop een koffie- en theewinkel.


'Tussen Kunst en Kitsch', zondag 21 april 21.20 uur op NPO 1.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Hofkar' (PowNed)

De BoerBurgerBeweging (BBB) groeit als kool. Dit gaat ten koste van de voormalige boerenpartij CDA. Willemien Koning-Hoeve, Statenlid in Noord-Holland ťn melkveehouder, gaat bij deze Europese verkiezingen de agrarische stemmen proberen terug te winnen voor haar partij. Hoe gaat ze dat doen? En hebben de boeren het CDA nog wel nodig?

'De Hofkar', om 22.10 uur bij PowNed op NPO 2.

Dossiers