Donnie & Snollebollekes maken Foute Anthem van Qmusic: 'Engelengezang'

donderdag 30 mei 2024
Foto: © Qmusic/Carlijn Verharen 2024

Tijdens de middagshow van Domien Verschuuren op Qmusic is het Foute Anthem 'Engelengezang' in premiŤre gegaan. Na het grote succes van 'Schultenbršu' in samenwerking met Chantal Janzen, heeft rapper Donnie voor het tweede jaar op rij speciaal voor Qmusic een nummer gemaakt dat symbool staat voor de Foute Maand op de zender.

Dit jaar slaat hij de handen ineen met Snollebollekes en brengen zij het nummer voor het eerst samen live ten gehore op de Foute Party in de Brabanthallen. Het nummer ‘Engelengezang’ is de hele maand juni veelvuldig te horen op Qmusic.


Foute Anthem
Traditiegetrouw bekroont Qmusic altijd één nummer tot Foute Anthem. Een nummer dat de hele maand juni gedraaid wordt op Qmusic om te vieren dat het de Foute Maand is. Op verzoek van Domien Verschuuren maakte rapper Donnie vorig jaar het Foute Anthem. En met succes. Het nummer ‘Schultenbräu’ in samenwerking met Chantal Janzen kwam op nummer 1 binnen in de Foute 1500 en is inmiddels ruim 16 miljoen keer gestreamd op Spotify. Reden genoeg voor Donnie om enkele weken geleden aan Domien te vragen of hij nogmaals het Foute Anthem mocht maken, met de belofte dit samen met een grote artiest uit de Foute 1500 te doen.

Engelengezang
Donnie is voor het nummer ‘Engelengezang’ de samenwerking aangegaan met de Foute 1500 koning Snollebollekes. Met het nummer ‘Links Rechts’ was De Nachtegaal van het Zuiden jarenlang de aanvoerder van de populaire hitlijst, maar vorig jaar nam Donnie met het Foute Anthem de eerste plek over. ‘Engelengezang’ is daarmee een product van de twee grootste feestacts van Nederland. De videoclip van het gelegenheidsduo, met daarin ook alle Qmusic-dj's, staat nu online.

Domien Verschuuren: 'Na het grote succes van ‘Schultenbräu’, ben ik supertrots dat Donnie nu met Snollebollekes wederom voor een knaller van een hit heeft gezorgd! Een nummer speciaal gemaakt om het Foute Anthem te worden. Tijdens de Foute Party brengen ze ‘Engelengezang’ voor het eerst live ten gehore!'

Donnie: 'Een samenwerking met Snollebollekes stond al lang op mijn lijstje, dus dit vind ik echt fantastisch! Het is een leuke chanson geworden, een lied met humor.'

Snollebollekes: 'Ik was meteen enthousiast toen Donnie voorstelde het Foute Anthem van Qmusic te maken. We hebben er een hemelse oorwurm van gemaakt die perfect bij Snollebollekes past.'

Foute Anthems door de jaren heen
‘Schultenbräu’ – Donnie & Chantal Janzen (2023)
‘Ik ben Kachel’ – OBZ (2022)
'Hef Je Glas' – Marco Borsato, Rolf Sanchez & John Ewbank (2021)
‘Banana’ - Conkarah & Shaggy (2020)
‘Zij Weet Het’ – Tino Martin (2019)
‘Atemlos Durch Die Nacht - Helene Fischer (2018)

Foute Maand
De hele maand juni staat in het teken van foute hits, de guilty pleasures uit de muziekgeschiedenis. De Foute Maand is met onder andere de Foute 1500 een groot feest op de radio. Een week lang draait Qmusic de 1500 beste hits uit het Foute Uur, gekozen door de luisteraars. Hieraan voorafgaand, van 10 t/m 13 juni, komen dit jaar Becky Hill, Nick Schilder, Meau en Douwe Bob live een Foute Cover spelen in de middagshow onder begeleiding van Q-dj Stephan Bouwman op de piano. Qmusic sluit de Foute Maand af met de Foute Party op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni in de Brabanthallen. De laatste tickets voor de vrijdagavond zijn nog te bestellen.


TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS6 logo

In 'Vandaag Inside Oranje' geven Wilfred Genee, Johan Derksen en Renť van der Gijp hun kijk op het EK en de actualiteit. Met wisselende, terugkerende gasten aan tafel en aan de bar, blikt het trio terug op de EK-wedstrijden en bespreekt het zaken die Nederland die dag bezighouden.

'Vandaag Inside Oranje', om 22.55 uur op SBS6.

Dossiers