'DREAM SCHOOL' is terug op NPO 3

zondag 12 september 2021

Het vijfde seizoen van 'DREAM SCHOOL', met bokslegende Lucia Rijker en rector Eric van 't Zelfde, ziet er anders uit dan we gewend zijn. Tien jongeren die om uiteenlopende redenen zijn vastgelopen in het reguliere onderwijs en nu zonder startkwalificatie thuis zitten, verblijven twee weken lang intern op een locatie in de Brabantse natuur.

'De plek is nieuw, het feit dat deze als ‘moeilijk’ te boek staande jongeren dit jaar blijven slapen ook.


Vanwege corona gaan de leerlingen met Lucia en Eric, chef-kok Karin, extra jongerenbegeleiders en het hele team in een zogenoemde 'bubbel'. Alleen de docenten, altijd getest, vliegen in en uit. Zij hebben één ding gemeen: allemaal willen ze hun passie overbrengen en deze drop-outs een nieuwe kijk op hun toekomst geven.

De docenten van dit jaar zijn: kunstenaar Lita Cabellut, meubelontwerper Piet Hein Eek, basketballer Chatilla van Grinsven, presentator en YouTuber Kaj Gorgels, strafrechtadvocaat Natacha Harlequin, hoogleraar sterrenkunde Vincent Icke, fotograaf en ex-dakloze Patrick van der Jagt, politicus Rob Jetten, psycholoog Thijs Launspach, presentator en schrijver Milouska Meulens, acteur Rick Paul van Mulligen, schrijver en acteur Nazmiye Oral, filmmaker Vincent Vianen, rapper Willie Wartaal, choreograaf Juvat Westendorp en cardioloog Janneke Wittekoek. En dan is er ook nog de Rotterdamse politiehond Bumper met zijn baasje Stephan Verwegen.

Lucia, Eric en de docenten zijn er op uit dat de jongeren met nieuwe inzichten en mogelijkheden naar huis gaan en hun leven daarmee op de rit gaan krijgen. Om dat doel te bereiken gaan ze geen gesprek uit de weg. Dat dit spanningen teweeg kan brengen, is evident. Maar de overwinningen die de jongeren uiteindelijk op zichzelf behalen en de stappen die zij, ook na 'DREAM SCHOOL', zetten richting een zelfgekozen toekomst maken alle moeite, frustratie en soms zelfs wanhoop van zowel de leerlingen zelf als Lucia, Eric en de docenten meer dan waard.

'DREAM SCHOOL', vanaf maandag 13 september om 21.15 uur bij de NTR op NPO 3.

DOSSIER: Najaar 2021: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

V3 Veronica logo logo Veronica V3

Oorlogsveteraan John Rambo wordt vervroegd vrijgelaten uit de gevangenis om een speciale opdracht uit te voeren voor het Amerikaanse leger. Hij wordt op verkenningsmissie naar Vietnam gestuurd, om bewijzen te verzamelen dat er nog steeds Amerikaanse soldaten gevangen worden gehouden. Rambo dringt een geheim kamp binnen en slaagt erin één van de krijgsgevangenen te bevrijden. Maar van zodra hij zijn oversten op de hoogte brengt van zijn ontdekking, besluiten die de missie af te blazen en Rambo in de Vietnamese jungle achter te laten. Rambo gaat op de vlucht voor de bewakers van het gevangenkamp, maar denkt er niet aan om zich over te geven. Hij zint op wraak.

'Rambo: First Blood Part II', film uit 1985 met oa. Sylvester Stallone, om 21.50 uur op Veronica.

Dossiers