Een enorm minivarken in 'ZappDoc': Nelson het minivarken

zaterdag 20 januari 2024

Nelson is een minivarken. Tenminste, dat werd gezegd toen het gezin Verbeek het schattige biggetje destijds kocht. Maar zeven jaar en vijfhonderd kilo later blijkt Nelson een probleem.

Brandon (11) wordt op school gepest vanwege zijn huisdier. De politie komt kijken of de buren terecht klagen over stankoverlast. De buurt en de woningbouwvereniging vinden het niet kunnen, zo’n groot, stinkend beest in een rijtjeshuis. Wanneer moeder Angela een Facebookpagina maakt over Nelson die viral gaat verandert alles. Het gezin krijgt landelijke bekendheid en Nelson wordt een internet hit.


Filmmaker Anneke de Lind van Wijngaarden volgt de familie bij alle perikelen, met liefdevolle close-ups van Nelson, die verbijsterd is over alle commotie die hij veroorzaakt. Met de stem van Maarten van Rossem wordt Nelson een nog groter personage.

Nelson het minivarken is geproduceerd door Hazazah Pictures in samenwerking met KRO-NCRV.

Nelson het minivarken wordt op zondag 21 januari 2024 om 19.25 uur door KRO-NCRV uitgezonden in 'ZappDoc' op NPO 3.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Gaby en Jerry vertrekken met hun twee zoontjes in een iets te oude camper naar Spanje, op zoek naar een plek om een camping te starten. Hun Hollandse huis en haard hebben ze verkocht, maar ze hebben nog geen idee waar ze terecht zullen komen. Onderweg beleven ze spannende momenten, zoals wanneer ze bijna aangehouden worden door de politie en de camper in brand vliegt. Zullen ze hun droomplek nog wel vinden?

'Het Roer Om', om 21.20 uur op NET 5.

Dossiers