Een nieuw seizoen van 'DNA Onbekend'

dinsdag 9 januari 2024
Foto: AVROTROS - © Ruud Baan 2022

Familiegeheimen en de ontrafeling hiervan door DNA-onderzoek staan centraal. Grote twijfels en onbeantwoorde vragen over familiebanden laten diepe sporen na in het leven van de mensen. Is mijn vader eigenlijk wel mijn echte vader? Zijn mijn broers wel echt mijn familie?

Pauline heeft altijd gedacht dat zij de enige dochter was van haar vader Wim. Totdat ze zeven jaar geleden een berichtje krijgt van ene Marie Jose die vermoedt dat zij ook een dochter van Wim is. De twee willen nu duidelijkheid: zijn ze halfzussen van elkaar, of niet?


Matthijs is geboren in Colombia. Toen hij zeven maanden oud was, werd hij geadopteerd door een Nederlands echtpaar. Onlangs is hij op zoek gegaan naar zijn biologische familie. Hij denkt nu een broer, een halfbroer en een halfzus gevonden te hebben. Maar hij twijfelt of ze echt familie zijn.

'DNA Onbekend', woensdag 10 januari om 21.20 uur bij AVROTROS op NPO 1.

DOSSIER: Voorjaar 2024: alle plannen, alle zenders (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'We Gaan er Allemaal Aan (zelfs Valerio Zeno)' (PowNed)

Valerio onderzoekt hoe reëel de dreiging van een nucleaire oorlog is. En vooral: als er een nucleair conflict ontstaat, hoe groot is dan de kans dat we er als mensheid aangaan? Wat blijkt? Zelfs tijdens de Cubacrisis in 1962 stond de wereld er beter voor dan nu. Een beperkt regionaal nucleair conflict kan al ons einde betekenen. Toch lijkt het alsof we vergeten zijn hoe angstaanjagend die wapens zijn. Valerio praat met wetenschappers, strategisch analisten en algeheel orakel Maarten van Rossem over verfrissende onderwerpen als de nucleaire winter, de doemsdagklok, failed states en het geheim van Volkel. En ja, er mag ook gelachen worden.

'We Gaan Er Allemaal Aan', om 21.30 uur bij PowNed op NPO 3.

Dossiers