Expositie 'Jan-Willem Stalt Uit!': unieke muziekschatten van luisteraars

donderdag 11 juli 2024

Op vrijdag 12 juli opent in Beeld & Geluid de unieke expositie 'Jan-Willem Stalt Uit!'. Na een oproep van het BNNVARA-radioprogramma 'Jan-Willem Start Op!' op NPO Radio 2 deelden luisteraars massaal bijzondere verhalen over hun muziekschatten.

Gewonnen met een prijsvraag, gekregen van een artiest, gekocht op een veiling en soms stiekem meegenomen. Want een mok of een T-shirt zijn ogenschijnlijk alledaagse items. Maar ze worden van onschatbare waarde zodra je de verhalen erachter kent. Op de expositie hoor je bijvoorbeeld hoe luisteraar Maarten in 1989 een tissue met het DNA van Frank Sinatra bemachtigde, hoe diamanten van Taylor Swift bij Lotte thuis belandden en hoe Joop opeens een Gibson Les Paul-gitaar overhandigd kreeg van Jimmy Page en Robert Plant (Led Zeppelin).


In totaal zijn er zestien bijzondere items te bewonderen. Bezoekers kunnen bij elke muziekschat een korte podcastaflevering beluisteren of bekijken waarin Jan-Willem en Jeroen met de luisteraar het verhaal van het item vertellen. Alle afleveringen zijn vanaf 12 juli te beluisteren en te bekijken via NPO Luister.

Jan-Willem Roodbeen: 'Ik word heel blij van deze expositie, er komen zoveel leuke dingen van ons programma samen! De mooie verhalen van onze luisteraars, de bijzondere, leuke én gekke voorwerpen die ze ooit hebben bemachtigd, en die hebben weer alles te maken met hun liefde voor muziek. Van een gelukstreffer bij Michael Jackson en bloederige taferelen bij Kiss tot hele lieve acties van Prince in Heerenveen en de Spice Girls bij de MTV Europe Music Awards in Rotterdam.'

De expositie 'Jan-Willem Stalt Uit'’ is van 12 juli t/m 1 september te zien in Beeld & Geluid in Hilversum (gratis te bezoeken).

Persbericht BNNVARA
https://www.nporadio2.nl/

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Oranjezomer' - Hélène Hendriks (SBS6)

Elke werkdag bespreekt Hélène Hendriks de actualiteit en de sportzomer vanuit het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, de havenstad waar op 12 augustus de Tour de France voor vrouwen van start gaat. Onder andere Jack van Gelder en Rutger Castricum zijn de weekgasten, terwijl de gezellige aanschuifbar weer klaarstaat voor meer bekende gezichten.

'De Oranjezomer', om 21.30 uur op SBS6.

Dossiers