Felix Meurders vanaf 2021 aan de slag bij NPO Radio 5

dinsdag 14 juli 2020
Foto: BNNVARA - © Annemieke van der Togt 2018

Felix Meurders zet een nieuwe stap in zijn radiocarrière. In 2021 maakt hij de overstap naar NPO Radio 5 om daar wekelijks op zaterdagochtend een nieuw programma te presenteren. Tussen 10 en 12 uur draait Felix veel muziek en interviewt hij mensen die dat weekend iets bijzonders gaan doen.

De overstap betekent dat Felix na 25 jaar gaat stoppen met de presentatie van 'Spijkers met Koppen'. Felix Meurders: ‘Omdat ik met hart en ziel verknocht ben aan 'Spijkers met Koppen' heb ik lang getwijfeld om ja te zeggen tegen Radio 5. Ik moest echt kiezen want beide programma's presenteren kan niet gezien de uitzendtijdstippen. Uiteindelijk heeft de doorslag gegeven dat ik weer eens wat nieuws kan gaan doen op de radio. En omdat ik op deze manier mijn vaardigheden van zowel interviewer als dj kan combineren.’

Felix gaat het programma maken voor BNNVARA, de omroep waar hij al ruim vijfenveertig jaar aan verbonden is. BNNVARA zal hierdoor na jaren afwezigheid weer terugkeren op NPO Radio 5. Felix wordt straks achter de schermen nog steeds bijgestaan door redacteur en producer Nicolette Schouten met wie hij al sinds 'In de Rooie Haan', de voorganger van Spijkers met Koppen, samenwerkt.

Het vertrek van Felix bij 'Spijkers met Koppen' betekent dat Dolf Jansen op zoek moet naar een nieuwe co-presentator. Daar is genoeg tijd voor, want na de zomerstop is Felix tot het einde van het jaar nog gewoon te horen in 'Spijkers met Koppen'.


 


Lees ook:
Giel Beelen ruilt Veronica voor NPO Radio 2!
Zo klinken NPO Radio 2 en Radio 5 vanaf oktober!

DOSSIER: Najaar 2020: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers