Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber

maandag 6 mei 2024

Het FunX-publiek heeft bepaald wie er genomineerd zijn voor de belangrijkste muziekprijzen van jong Nederland: de FunX Music Awards. Jonna Fraser maakt met maar liefst vijf nominaties de meeste kans op een FunX Music Award. Ook Kevin en Dystinct zijn met vier nominaties grote kanshebbers.

Yade Lauren is met drie nominaties een veelbelovende kandidaat onder de vrouwelijke artiesten. Wie er met een FunX Music Award naar huis gaat bepaalt het publiek. FunX-dj Fernando Halman opende maandag in ‘Start met Fernando’ de stemperiode.


Donderdag 30 mei reikt FunX voor de elfde keer de FunX Music Awards uit. In een volledig uitverkochte AFAS Live in Amsterdam worden de muzikale successen van het afgelopen jaar gevierd, met optredens van onder meer Jonna Fraser, Reanny en CHO, die alle drie ook kans maken op een award. De rest van de line-up wordt op maandag 13 mei bekendgemaakt in Start met Fernando. Nog nooit eerder waren de FunX Music Awards zo snel uitverkocht, maar voor wie naast kaarten gegrepen heeft is er nog hoop: FunX geeft vanaf vandaag de állerlaatste kaarten weg aan luisteraars die hun stem uitbrengen via FunX.nl/awards.

Genomineerden FunX Music Awards 2024
De FunX Music Awards zijn publieksprijzen. Vanaf vandaag kan het FunX publiek stemmen op hun favorieten via FunX.nl/awards. Stemmen kan tot en met donderdag 30 mei. Genomineerd in de categorie Artist Of The Year Male en Female zijn:

Artist Of The Year Male
DYSTINCT
Frenna
Jonna Fraser
Kevin
Ronnie Flex

Artist Of The Year Female
Dylisa
Inez
Numidia
Yade Lauren
Zoë Tauran

Twee nominaties voor Ronnie Flex
Gaf Ronnie Flex vorig jaar tijdens de jubileumeditie van de FunX Music Awards nog een spectaculaire eindshow samen met The Fam, dit jaar is hij genomineerd voor twee awards: Artist Of The Year Male en Best Collab samen met Katnuf, Jonna Fraser & CAZA. Het was een bewogen periode voor Ronnie Flex, die eerder dit jaar nog in het nieuws kwam door zijn actie tegen zijn voormalige platenlabel.

Over FunX Music Awards
De FunX Music Awards zijn de belangrijkste muziekprijzen van jong Nederland voor de beste MC's, zangers en dj’s van eigen bodem. Dit jaar worden de awards voor de elfde keer uitgereikt. De winnaars worden bepaald door het publiek van NPO FunX. Ruim twee weken lang stemmen zij op hun favoriete artiesten in verschillende categorieën waaronder: Artist of the Year, Best Song en Next Best.

Persbericht FunX
https://www.funx.nl/

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Miranda Priestly is de gevreesde en meedogenloze hoofdredactrice van het magazine Runway. Haar stemmingswisselingen maken of kraken carriŤres. Ze wil van het blad dť modebijbel maken en niets of niemand zal haar tegenhouden. Ze verslijt dan ook de ene assistente na de andere. Andy Sachs, een onzeker plattelandsmeisje, probeert zich in deze meedogenloze modewereld staande te houden terwijl de veeleisende Miranda het ene bevel na het andere op haar afvuurt.

'The Devil Wears Prada', film uit 2006 met oa. Meryl Streep, om 22.45 uur op Net5.

Dossiers