'Goed Ingelichte Kring' winnaar Radiomoment van het Jaar 2022

zondag 25 december 2022
Foto: Powned - © Wessel de Groot 2022

Het aangrijpende gesprek dat radiopresentator Chazia Mourali voerde met de Oekraïense pianiste Tatiana Chevtchouk in 'Goed Ingelichte Kring' (NPO Radio 1, PowNed) is uitgeroepen tot Het Radiomoment van het Jaar 2022. Dat maakte het radioprogramma 'De Perstribune' (NPO Radio 1, MAX) vanmiddag bekend.

Het is voor het vierde jaar op rij dat Het Radiomoment van het Jaar wordt gekozen. Vorig jaar werd het eerbetoon aan Peter R. de Vries tot radiomoment verkozen.


In het emotionele radiogesprek vertelt de Oekraïense pianiste Tatiana Chevtchouck over het lot van haar neef die in Oekraïne bleef om zijn land en familie te beschermen tegen de Russische invasie. Slechts een paar dagen na hun laatste contact kreeg ze het verschrikkelijke nieuws te horen dat hij was doodgeschoten. 'Max is er niet meer', klonk het door de telefoon. 'Mijn hart huilt voor mijn familie in Oekraïne en mijn allerliefste vrienden in Rusland', zei Tatiana tegen Chazia in de uitzending.

Hoofd Radio van PowNed Florent Luyckx: 'Chazia heeft op heel mooie en integere wijze een podium gegeven aan een van de meest indringende verhalen op de radio van afgelopen jaar. We zijn trots op haar en op deze erkenning voor het programma.'

Bekijk het gesprek tussen Chazia en Tatiana hier terug.

Over 'Goed Ingelichte Kring'
In 'Goed Ingelichte Kring', een knipoog naar de radioklassieker Welingelichte Kringen, zet PowNed een panel van vijf vrouwen aan tafel om in gesprek te gaan over de actualiteit en de luisteraar deelgenoot te maken van hun bijeenkomst. De panelleden zijn allen personen met bewezen expertise, die op hun vakgebied een bijzondere prestatie hebben geleverd. De herkenningsmuziek van 'Goed Ingelichte Kring' is van de Franse 19e-eeuwse Louise Farrenc. Zij had een grote reputatie als componist, pianist, docent en auteur. Presentator Chazia Mourali: 'Een vrouwelijke kunstenaar die ten onrechte door het grote publiek is vergeten, is voor altijd erelid van de 'Goed Ingelichte Kring!'

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers