Guus Meeuwis en Amy Winehouse opvallende stijgers in de 'Q-top 500 van de 00s'

maandag 22 april 2024

Deze ochtend is de 'Q-top 500 van de 00s' van start gegaan bij Qmusic. Een opvallende stijger is Guus Meeuwis. In aanloop naar de laatste 'Groots Met Een Zachte G' concerten zijn al zijn liedjes in de lijst gestegen.

Ook het nummer ‘Back to Black’ van Amy Winehouse klimt dankzij de recent verschenen en gelijknamige film over het leven van de iconische muziekster, 83 plekken omhoog. Welke artiesten de lijst aanvoeren blijft traditiegetrouw tot het laatste uur geheim. De lijst met de vijfhonderd meest gekozen hits van de 00s is tot en met vrijdag 26 april 14.00 uur te horen op Qmusic.


Het is inmiddels 24 jaar geleden dat de zeroes begonnen. Qmusic neemt haar luisteraars deze week mee terug naar hét tijdperk van de Breezers, de dansende banaan op Hyves, het illegaal downloaden van muziek en natuurlijk de invoering van de euro. Maar ook naar het decennium waarin artiesten als Adele, Maroon 5 en Coldplay écht doorbraken.

DJ Jean na 8 jaar terug in de lijst
In deze editie van de 'Q-top 500 van de 00s' is de hit ‘Schudden’ van rapper Def Rhymz een opvallende stijger. Het nummer klimt 110 plekken omhoog en staat daarmee op plaats 20. Het overlijden van Rhymz heeft er ook voor gezorgd dat DJ Jean na 8 jaar weer terug is in de lijst. Het nummer ‘Love Come Home’ komt nieuw binnen op plek 401. Een sample van deze track is ook te horen in het nummer ‘Schudden’ en kreeg daarmee extra aandacht.

Luisteraars konden hun favoriete zeroes tracks doorgeven op Qmusic.nl en in de Qmusic-app. De lijst met de vijfhonderd meest gekozen nummers is nu te bekijken op Qmusic.nl, met uitzondering van de top 10. Deze zijn aanstaande vrijdag te horen tussen 13.00 en 14.00 uur. De 'Q-top 500 van de 00s' is maandag 22 aprim om 6.00 uur van start gegaan in de ochtendshow bij Mattie en Marieke.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Hofkar' (PowNed)

De BoerBurgerBeweging (BBB) groeit als kool. Dit gaat ten koste van de voormalige boerenpartij CDA. Willemien Koning-Hoeve, Statenlid in Noord-Holland ťn melkveehouder, gaat bij deze Europese verkiezingen de agrarische stemmen proberen terug te winnen voor haar partij. Hoe gaat ze dat doen? En hebben de boeren het CDA nog wel nodig?

'De Hofkar', om 22.10 uur bij PowNed op NPO 2.

Dossiers