Harry Styles met 'As It Was' de hoogste binnenkomer in de 'Q-top 1000'

zondag 13 november 2022
Foto: © Qmusic 2022

De 'Q-top 1000': de lijst van je leven is zondagmiddag van start gegaan en de hele week te horen op Qmusic. De 'Q-top 1000' is de lijst van de duizend beste liedjes ooit gemaakt, volgens de Qmusic-luisteraars.

Opvallend is dat de hoogste nieuwe binnenkomers allemaal rechtstreeks de top 100 in zijn gestroomd. Met 'As It Was' van Harry Styles op 28 en 'How Do I Say Goodbye' van Dean Lewis op 42. MEAU verovert de 72e plaats met haar hit 'Dat Heb Jij Gedaan'. De hele lijst is hier te bekijken, met uitzondering van de top 10. Deze wordt vrijdag bekend tijdens de ontknoping van de lijst.


Queen domineert in achttiende editie sinds start
Komende week komt Queen maar liefst 21 keer voorbij in deze achttiende editie van de 'Q-top 1000'. Dat is zelfs één notering meer dan vorig jaar. De Engelse rockgroep haalde met 'Bohemian Rhapsody' nu al vier keer de top van de lijst. Daarmee hebben ze evenveel nummer 1-noteringen als Coldplay met 'Fix You'. Beiden maken dit jaar kans om voor de vijfde keer op nummer 1 te eindigen en een nieuw record te vestigen. De 'Q-top 1000' wordt al sinds de start van Qmusic in 2005 uitgezonden. Ook dit jaar kwamen er weer duizenden stemlijstjes binnen.

Andere bijzondere feiten zijn:
- Een opvallende stijger is 'Another Love' (50) van Tom Odell, een track uit 2013 die het afgelopen jaar is uitgeroeid tot een soort anthem voor de mensen in Oekraïne.
- De meest genoteerde artiesten na Queen zijn, Ed Sheeran (18x), ABBA (16x), Michael Jackson (15x) en Coldplay (13x).
- In totaal zijn er 135 nieuwe binnenkomers, verdeeld in 65 re-entries en 70 volledig nieuwe binnenkomers.
- Twee opvallende nieuwkomers zijn 'Rocket Man' van Elton John (925) uit 1972 (hernieuwde belangstelling door de gelijknamige film en 'Cold Heart' met Dua Lipa) en 'I Will Always Love You' van Dolly Parton (962). De cover van Whitney staat er in alle Q-top 1000 edities al in, maar het origineel van Dolly nu dus voor het eerst.
- Ook 'Vivo Per Lei' van Andrea Bocelli, 'Kernkraft 400' van Zombie Nation en 'Whole Again' van Atomic Kitten maken dit jaar hun intrede in de lijst. Atomic Kitten bracht deze hit afgelopen zomer nog ten gehore tijdens de Foute Party van Qmusic.
- Een bijzondere re-entry is 'Running Up That Hill' van Kate Bush, dat door de serie 'Stranger Things' dit jaar wereldwijd opnieuw een hit werd en in de 'Top 40' terecht kwam.
- Er staan ook nummers dubbel in de lijst: 'Sound of Silence' van Simon & Garfunkel (160) en die van Disturbed (17). 'Empire State of Mind' van Alicia Keys staat erin mét Jay-Z (689) en zonder Jay-Z (903). 'Papa' is twee keer te horen, de versie van Suzan & Freek (330) en die van Stef Bos (27). En 'Geef Mij Je Angst' komt ook twee keer voorbij, van André Hazes (426) én van Guus Meeuwis (165).

De 'Q-top 1000' is tot en met vrijdag 18 november te horen.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Gaby en Jerry vertrekken met hun twee zoontjes in een iets te oude camper naar Spanje, op zoek naar een plek om een camping te starten. Hun Hollandse huis en haard hebben ze verkocht, maar ze hebben nog geen idee waar ze terecht zullen komen. Onderweg beleven ze spannende momenten, zoals wanneer ze bijna aangehouden worden door de politie en de camper in brand vliegt. Zullen ze hun droomplek nog wel vinden?

'Het Roer Om', om 21.20 uur op NET 5.

Dossiers