Helden André Kuipers en Brandweerman Sam in nieuw seizoen 'Theaterkids'

vrijdag 28 oktober 2016

In het nieuwe seizoen van de succesvolle Telekids-serie 'Theaterkids' ontdekken kinderen de bijzondere wereld van theater en entertainment. Presentatrice Keet! gaat vanaf zaterdag 29 oktober samen met nieuwsgierige kinderen op onderzoek uit achter de schermen van verschillende theatervoorstellingen.

In elke aflevering staat een vraag centraal. Een vraag die een jonge kijker bezighoudt, en zelf kan stellen aan de betrokken theatermakers. Zo stelt de tienjarige Robin de vraag aan astronaut André Kuipers hoe je 'de ruimte naar het theater brengt' bij zijn theatervoorstelling André het Astronautje, onderzoekt Olivia (10) bij Roodkapje de Musical hoe je als acteur wordt omgetoverd tot wolf en ontdekt Nikki (8) bij Brandweerman Sam wat een choreograaf precies doet.


De kinderen worden door Keet! tijdens hun zoektocht meegenomen in alle facetten van theater. Zo volgen ze de kinderacteurs van de voorstellingen Pinokkio en Snorro, komen ze erachter hoe je een grappige acteur wordt bij Buurman & Buurman en ontdekken ze de rol van een orkest bij de muziekvoorstelling De Pindakaasprins. In de nieuwe reeks worden ook de studenten van de Nederlandse musical academie van Rijn IJssel elke week gevolgd bij het maken van hun voorstelling 'Lang geleden'. Met deze educatieve musical toeren de studenten langs scholen door het hele land.

Ook volgt Keet! een dag uit het leven van de jonge kinderacteur Julio, die Fletcher speelt in de succesmusical The Bodyguard. Van het moment van aankomst in het theater tot ver na de voorstelling trekt Keet! met Julio op.

'Theaterkids' wordt geproduceerd door Van Hoorne Entertainment.

'Theaterkids', vanaf 29 oktober elke zaterdag rond 14.30 uur bij RTL Telekids op het kanaal van RTL 8. Elke zondag herhaling rond 12.25 uur.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Au Pairs' (BNNVARA)

De vierde au pair, Aïcha, vertrekt naar Hawaï. Ze mist haar overstap en belandt in haar eentje in Los Angeles. Bibi trekt in bij de familie Aiwohi. Haar eerste nacht draait uit op een regelrechte nachtmerrie en zorgt voor flink wat twijfel. Ook Melanie ontmoet haar gastgezin. Wat doet het met haar wanneer blijkt dat ze voor vier jonge kinderen moet zorgen? Quincy probeert een band op te bouwen met de pubers in huis.

'Au Pairs', om 20.30 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers