Herman van der Zandt nieuwe stem KRO-NCRV's 'Spraakmakers'

maandag 22 januari 2024
Foto: KRO-NCRV - © Stefanie van Ulft 2024

Het presentatieteam van 'Spraakmakers', dé dagelijkse talkshow op NPO Radio 1, krijgt versterking. KRO-NCRV presentator Herman van der Zandt is vanaf vrijdag 26 januari te horen als de vaste vervanger van Roos Abelman.

Daarmee is het team van 'Spraakmakers', waar ook Carl-Johan de Zwart toe behoort, compleet. Van der Zandt maakte onlangs de overstap naar KRO-NCRV, waar hij vanaf 2025 ook het populaire tv-programma 'De Slimste Mens' gaat presenteren.


Herman van der Zandt kijkt ernaar uit om weer radio te gaan maken: 'In 'Spraakmakers' komt alles samen waar ik enthousiast van word. Het programma brengt verdieping en zit boven op het nieuws, maar heeft ook een zekere luchtigheid. Dat spreekt mij erg aan. Bovendien ben ik groot fan van de fameuze 'Nationale Nieuwsquiz'!'

René Sommer, hoofdredacteur journalistiek bij KRO-NCRV, licht toe: ''Spraakmakers' is inmiddels een belangrijke vaste waarde op NPO Radio 1. Met Roos Abelman, Carl-Johan de Zwart en nu ook Herman van der Zandt hebben we een ijzersterk nieuw presentatieteam. Herman heeft ruime journalistieke ervaring en een goed gevoel voor humor. 'Spraakmakers' past hem dan ook als een handschoen.'

Naast 'Spraakmakers' en 'De Slimste Mens' ontwikkelt KRO-NCRV ook nieuwe programma’s met Herman van der Zandt. Deze worden op een later moment bekendgemaakt.

DOSSIER: Voorjaar 2024: alle plannen, alle zenders (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Familiediner' (EO)

Opa Henk is ten einde raad. Zijn drie kinderen hebben al jaren geen contact meer met elkaar. Samen met kleindochter Sanne heeft hij Bert om hulp gevraagd. De grootste wens van opa Henk is dat de ruzie bijgelegd wordt, zodat ze samen het glas kunnen heffen om zijn overleden vrouw te herdenken. Ook Sonja roept de hulp van Bert in. Haar zus Ingrid is ongeneeslijk ziek en heeft een dochter die bijna 16 jaar wordt. Het is niet zeker of Ingrid daar nog bij zal zijn, dus Bert zorgt voor een vroeg verjaardagsfeest. Hij verrast Crystal met de sweet sixteen die ze verdient, met haar moeder en de rest van de familie erbij.

'Het Familiediner', om 21.35 uur bij de EO op NPO 1.

Dossiers