'Het Misdaadbureau' in teken van handel in illegale afslankpillen

vrijdag 3 februari 2023
Foto: © Omroep WNL 2023

Recent heeft een Nederlandse vrouw een hersenbloeding gekregen na inname van het verboden afslankmiddel Iomax. Het gaat om een vrouw tussen de 45 en 50 jaar oud. Dat meldt bijwerkingencentrum Lareb aan het NPO Radio 1-programma 'Het Misdaadbureau' van Omroep WNL.

Bij het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum kwamen in het afgelopen jaar 8 klachten binnen zoals hartkloppingen, pijn op de borst, hoge bloeddruk, angst of paniek na gebruik van Iomax.


NVWA waarschuwt
De vrouw belandde in oktober 2022 in het ziekenhuis met een hersenbloeding. Ze is tussen de 45 en 50 jaar oud en was in december 2022 nog niet helemaal hersteld. Naar aanleiding van dit recente geval waarschuwt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit in 'Het Misdaadbureau' opnieuw voor het gebruik van Iomax. Het is een in Nederland verboden geneesmiddel. De pillen bevatten amfetamine en kunnen zeer ernstige bijwerkingen hebben.

In maart 2021 belandde een Nederlandse vrouw van in de 30 ook al in het ziekenhuis met een hersenbloeding nadat ze Iomax had gebruikt.

Het NPO Radio 1-programma 'Het Misdaadbureau' staat vrijdagavond 3 februari tussen 19.00 uur en 20.00 uur in het teken van de handel in illegale afslankpillen.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Hunted into the Wild' (AVROTROS)

Pieter Valley en Appie Mussa, Sander en Jordy Huisman, Mátyás Bittenbinder en Sterrin Smalbrugge, Do en Loiza Lamers, Chatilla van Grinsven en Steven Brunswijk en Krista en Marcelle Arriëns slaan op de vlucht in Noorwegen. Wie blijven de hunters een stap voor in een gebied waar overal gevaar dreigt?

'Hunted into the Wild VIPS', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers