Joram Kaat gaat in 'Life Rules' op zoek naar rust en orde in de chaos

maandag 27 maart 2023
Foto: © Evangelische Omroep 2023

'Niet geleefd worden, maar leven', dat is het motto van de community 'Life Rules', een nieuw initiatief van de EO onder leiding van presentator Joram Kaat.

Vanuit zijn drukke leven vol keuzes, prikkels en gehaast zijn gaat Joram op zoek naar een levensstijl waarin rust, aandacht, liefde, blijdschap en vrede centraal staan. Daarin wil de EO-presentator zich laten inspireren door de manier van leven van Jezus. Op maandag 3 april start de bijbehorende wekelijkse podcast. Gasten zijn onder andere Gert-Jan Segers en Michelle van Dusseldorp.


De 'Life Rules' community is geboren uit onvrede over het herkenbare gevoel van 'geleefd worden'. Voortgejaagd door de oneindige to-do-lijstjes, de fear of missing out die social media creëren, eindeloze keuzemogelijkheden en de ongenadige eisen van onze prestatiemaatschappij. 'Life Rules' gaat daarom op zoek naar rust en orde in de moderne chaos.

Spiritueel fit
Joram Kaat: 'We gaan haast ten onder aan de hoge lat die we onszelf opleggen, de druk op het mooiste, beste en leukste uit ons leven te halen. Daarom wil ik met 'Life Rules' op zoek naar een levensstijl om spiritueel en emotioneel fit te blijven in een overweldigende wereld. Met de levensstijl van Jezus als belangrijkste inspiratiebron. Samen met luisteraars, volgers en deelnemers van 'Life Rules' gaan we daarom bezig met onze eigen ‘leefregels’.'

Manifest
Er zijn tien verschillende thema’s uitgewerkt in het bijbehorende 'Life Rules' manifest dat recent is gelanceerd. Met stellingen als ‘Laat je aandacht niet kapen’, ‘’Het kan minder’, ‘Eet samen’, ‘Luister naar je lijf’ of ‘Vier de rustdag’.

In de bijbehorende podcast bespreekt Joram deze onderwerpen samen met bekende experts en ervaringsdeskundigen.

Gasten
In de twaalf verschillende podcastafleveringen spreekt Joram onder andere met de Ugandese bisschop Zac Niringiye over de vraag ‘Hoe kom je uit je bubbel?’, en met voormalig ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers over het thema ‘Stilte’. Andere gasten zijn psychologe Michelle van Dusseldorp, filosoof Hans Schnitzler, activiste Rozemarijn van ’t Einde, boswachter Jonathan Leeuwis en de Canadese schrijfster Ann Voskamp.

De 'Life Rules' community is te vinden via instagram.com/liferuleseo en op Telegram. De bijbehorende podcast bestaat uit 12 afleveringen, die vanaf maandag 3 april wekelijks verschijnen op de bekende podcastplatforms.

De wekelijkse podcast 'Life Rules' start op maandag 3 april.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS9 logo SBS 9 logo

Jack Malik is een worstelende muzikant die geen erkenning krijgt, hoeveel moeite zijn manager en vriendin Ellie daar ook voor doet. Na een ongeluk tijdens een mysterieuze wereldwijde stroomstoring wordt Jack wakker en ontdekt hij dat niemand zich de Beatles nog kan herinneren. Jack ziet zijn kans schoon: met het complete oeuvre van de Beatles te zijner beschikking kan hij de wereld veroveren.

'Yesterday', film uit 2019 met oa. Ed Sheeran, om 20.30 uur op SBS 9.

Dossiers