Joram Kaat gaat in 'Life Rules' op zoek naar rust en orde in de chaos

maandag 27 maart 2023
Foto: © Evangelische Omroep 2023

'Niet geleefd worden, maar leven', dat is het motto van de community 'Life Rules', een nieuw initiatief van de EO onder leiding van presentator Joram Kaat.

Vanuit zijn drukke leven vol keuzes, prikkels en gehaast zijn gaat Joram op zoek naar een levensstijl waarin rust, aandacht, liefde, blijdschap en vrede centraal staan. Daarin wil de EO-presentator zich laten inspireren door de manier van leven van Jezus. Op maandag 3 april start de bijbehorende wekelijkse podcast. Gasten zijn onder andere Gert-Jan Segers en Michelle van Dusseldorp.


De 'Life Rules' community is geboren uit onvrede over het herkenbare gevoel van 'geleefd worden'. Voortgejaagd door de oneindige to-do-lijstjes, de fear of missing out die social media creëren, eindeloze keuzemogelijkheden en de ongenadige eisen van onze prestatiemaatschappij. 'Life Rules' gaat daarom op zoek naar rust en orde in de moderne chaos.

Spiritueel fit
Joram Kaat: 'We gaan haast ten onder aan de hoge lat die we onszelf opleggen, de druk op het mooiste, beste en leukste uit ons leven te halen. Daarom wil ik met 'Life Rules' op zoek naar een levensstijl om spiritueel en emotioneel fit te blijven in een overweldigende wereld. Met de levensstijl van Jezus als belangrijkste inspiratiebron. Samen met luisteraars, volgers en deelnemers van 'Life Rules' gaan we daarom bezig met onze eigen ‘leefregels’.'

Manifest
Er zijn tien verschillende thema’s uitgewerkt in het bijbehorende 'Life Rules' manifest dat recent is gelanceerd. Met stellingen als ‘Laat je aandacht niet kapen’, ‘’Het kan minder’, ‘Eet samen’, ‘Luister naar je lijf’ of ‘Vier de rustdag’.

In de bijbehorende podcast bespreekt Joram deze onderwerpen samen met bekende experts en ervaringsdeskundigen.

Gasten
In de twaalf verschillende podcastafleveringen spreekt Joram onder andere met de Ugandese bisschop Zac Niringiye over de vraag ‘Hoe kom je uit je bubbel?’, en met voormalig ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers over het thema ‘Stilte’. Andere gasten zijn psychologe Michelle van Dusseldorp, filosoof Hans Schnitzler, activiste Rozemarijn van ’t Einde, boswachter Jonathan Leeuwis en de Canadese schrijfster Ann Voskamp.

De 'Life Rules' community is te vinden via instagram.com/liferuleseo en op Telegram. De bijbehorende podcast bestaat uit 12 afleveringen, die vanaf maandag 3 april wekelijks verschijnen op de bekende podcastplatforms.

De wekelijkse podcast 'Life Rules' start op maandag 3 april.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

V3 Veronica logo logo Veronica V3

Oorlogsveteraan John Rambo wordt vervroegd vrijgelaten uit de gevangenis om een speciale opdracht uit te voeren voor het Amerikaanse leger. Hij wordt op verkenningsmissie naar Vietnam gestuurd, om bewijzen te verzamelen dat er nog steeds Amerikaanse soldaten gevangen worden gehouden. Rambo dringt een geheim kamp binnen en slaagt erin één van de krijgsgevangenen te bevrijden. Maar van zodra hij zijn oversten op de hoogte brengt van zijn ontdekking, besluiten die de missie af te blazen en Rambo in de Vietnamese jungle achter te laten. Rambo gaat op de vlucht voor de bewakers van het gevangenkamp, maar denkt er niet aan om zich over te geven. Hij zint op wraak.

'Rambo: First Blood Part II', film uit 1985 met oa. Sylvester Stallone, om 21.50 uur op Veronica.

Dossiers