Justin Verkijk presenteert: 'Als Muren Konden Praten'

donderdag 30 november 2023

In de zesdelige podcast 'Als muren konden praten' gaat NPO 3FM-dj Justin Verkijk (van het programma The Beat) terug naar de meest iconische clubs van Nederland. Hij gaat naar de plekken waar dj-carričres begonnen, sluitingstijden werden verruimd en hele nieuwe muziekgenres werden ontdekt.

Maar hij gaat vooral terug naar de plekken waar de bezoeker zijn zorgen bij de deur kon achterlaten en - in ieder geval voor die nacht - volledig zichzelf kon zijn. Justin spreekt met een potpourri aan mensen: bezoekers, dj's, clubeigenaren en vele anderen uit die tijd. Hij kletst bijvoorbeeld met Fred van Leer over zijn tijd in Now&Wow, met dj Remy over stiekem doordraaien in de Exposure tot diep in de ochtend en met Aad Handgranaat, een slotenmaker, die elke week van Den Haag naar Haarlem reed voor zijn favoriete club Stalker.


In deze serie vertelt Justin de verhalen van de meest iconische nachtclubs die ons land heeft gehad: RoXY in Amsterdam, Parkzicht en Now&Wow in Rotterdam, Stalker in Haarlem, Exposure in Den Haag en Trouw in Amsterdam. De clubs hebben één ding gemeen: ze hebben het nachtleven in Nederland voorgoed veranderd. Justin wil graag weten hoe het daar vroeger echt aan toe ging en gaat op onderzoek uit.

Justin Verkijk: 'We hebben zo’n rijke clubhistorie in Nederland. Ik wilde al heel lang een serie maken rondom nachtcultuur. Heel fijn om even “backstage” te zijn bij al deze plekken en te zien hoe belangrijk die clubs waren voor veel mensen. Deze podcast komt recht uit mijn hart.'

Naast herinneringen ophalen met Fred van Leer, dj Remy en Aad Handgranaat, komen onder andere ook de verhalen van Paul Funk, dj Isis, David Vunk, Ronald van Dijk a.k.a. Mr Parkzicht, Tom Trago, Barbara Karel, doorbitch Nino, Ted Langenbach en Elias Mazian aan bod.

Luister alle afleveringen van de podcast 'Als muren konden praten' via NPO Luister of HIER.

Justin Verkijk
Justin Verkijk begon zijn radio carrière ooit in 2008 in home town Den Haag bij Den Haag FM als sidekick. Een paar jaar later kreeg hij bij datzelfde station zijn eigen eerste radioprogramma 'Just In De Buurt'. Jarenlang maakt hij verschillende programma's bij Den Haag FM en Radio West om in 2021 een uitstap te maken naar podcasts. Voor NPO 3FM maakt hij in 2021 de podcast 'Onbewoond Eiland' wat de eerste ontmoeting is tussen NPO 3FM en Justin. Het blijkt een match want vanaf januari 2023 hoor je Justin iedere zaterdagavond op NPO 3FM met zijn dance-programma 'The Beat' tussen 22.00 en 01.00 uur.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Tijd voor actie. Een van de spelers heeft een masterplan bedacht om samen met een select groepje de finale te bereiken. Een Verrader neemt na de clash met een medespeler juist gas terug. Dat advies krijgt een andere speler ook, omdat de verdenkingen zijn kant op gaan. Ondanks alle goede bedoelingen staat ook deze ronde tafel weer garant voor verrassende wendingen.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers