'Keuringsdienst van Waarde' over plantaardige yoghurt

woensdag 27 april 2022
Foto: © KRO-NCRV 2019

Eeuwenlang maakte het zoogdieren uniek, maar op vriendelijk verzoek van veganisten kunnen planten het nu ook: melk maken. Van soja of haver, kokos of cashew. En nu er van plant melk gemaakt kan worden, is er ook plantaardige yoghurt.

Maar hoe wordt dat gemaakt? En waarom is die soms wel tien keer duurder dan yoghurt die eerst helemaal door een koe is gegaan? Waar de planeet wordt ontzien, draagt onze portemonnee nu de last. De 'Keuringsdienst van Waarde' gaat vegan en achterhaalt wat plantaardige yoghurt peperduur maakt.


'Keuringsdienst van Waarde', donderdag 28 april bij KRO-NCRV om 20.25 uur op NPO 3.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers